Helma en André Voeten uit Roosendaal waren bezoekers 250 en 251 van de tentoonstelling Een boekje open over spelen in de Lochemse VVV.
Helma en André Voeten uit Roosendaal waren bezoekers 250 en 251 van de tentoonstelling Een boekje open over spelen in de Lochemse VVV. (Foto: )

StOK zet 250e bezoeker tentoonstelling in zonnetje

Lochem - Blijverrast waren Helma en André Voeten uit Roosendaal toen zij op 14 augustus de tentoonstelling 'Een boekje open over spelen' in een ruimte bij de Lochemse VVV binnenstapten. Zij bleken bezoekernummer 250 en 251 te zijn.

Ze werden verwelkomd door een medewerker van StOK, Stichting 't Oude Kinderboek, die de tentoonstelling heeft gerealiseerd. Als herinnering kreeg het echtpaar een certificaat en mocht uit de grote collectie van StOK in de Huiskamer van het naastgelegen Stadshuus van Lochem aan de Markt vijf kinderboeken uitzoeken om mee te nemen naar Noord Brabant.

De tentoonstelling 'Een boekje open over spelen' gaat over kinderspelen en -spellen van vroeger en nu, zoals die in de boekencollectie van StOK voorkomen. Knikkeren en touwtje springen zijn van alle tijden gebleken, maar andere spelletjes lijken in de vergetelheid te zijn geraakt. Wie zie je nog tollen en kaatseballen? Er zijn 'ouderwetse' spelletjes aanwezig en bezoekers mogen een speciaal Kinderboeken(ganzen)bord spelen en meenemen. Tevens zijn er oude kinderboeken te koop tegen zeer schappelijke prijzen.

Meer informatie over StOK is te vinden via www.stichtingtoudekinderboek.nl

De tentoonstelling, in het VVV gebouw, Markt 2, Lochem, duurt tot 31 augustus en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur, op zaterdag van 10 tot 13 uur. Gratis toegang.

Meer berichten