Juliette Dumoré
Juliette Dumoré (Foto: Ans Dekkers)

Maandelijks inloopkoor in Gorssel

Gorssels bekende zangcoach en koordirigente Juliette Dumoré heeft het initiatief genomen voor een ‘inloopkoor’. Ze noemt het ‘Sing it’ en nodigt iedereen uit om te komen zingen.

Door: René Plymert, Gorssel.nl

Ervaring met koorzang is niet nodig. Iedereen die van zingen houdt en graag mensen ontmoet is welkom. Het is vrijblijvend en meedoen kan per avond. Dat is dus een groot verschil met een gewoon koor. De avonden zijn in de kerk van Gorssel.

In Amsterdam is al jaren een dergelijk inloopkoor en dat is erg succesvol. Juliette: “Mensen in Gorssel die daar naartoe gingen vroegen mij om dat ook hier te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan.”

De opzet is zeker ook sociaal bedoeld. Juliette: “Je hoeft geen geweldige zanger te zijn. Het gaat om de beleving; samen met elkaar lekker zingen. Dat geeft plezier, zelfvertrouwen en verbinding.”

Er zal een breed repertoire van liederen aan bod komen. “Van Bach tot Beatles, maar ook jazz en wereldmuziek.” Deelnemers moeten in ieder geval Engels kunnen zingen. Er zal ook meerstemmig worden gezongen en Juliette begeleidt het koor zelf op piano.

Voorlopig heeft ze vier maandag­avonden gepland, van 19.30 tot 21.30 uur. Steeds de eerste maandag van de maand: 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december. Als er voldoende animo is, dan zal het volgend jaar een vervolg krijgen.

Deelname kost € 10,- per avond; aanmelden is niet nodig.

“Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik hou van muziek, en ik hou van mensen samen­brengen tot één geheel. Nu maar hopen, dat men dit project gaat omarmen,” aldus een enthousiaste Juliette .

Juliette is met haar bedrijf Dumo Sound zang­coach en dirigent van een aantal koren. Zij geeft zang- en pianoles en verzorgt (muzikale) bedrijfsworkshops.

Meer berichten