Stem op Almens B'Ommetje

Almen - In Almen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het Almens Ommetje, de wandelroute die grotendeels langs de meanderende Berkel voert. Helaas kunnen gebruikers van een rolstoel tot op heden niet genieten van het natuurschoon rondom Almen, omdat deze route voor hen niet/slecht begaanbaar is.

Daar hoopt men nu verandering in te brengen.

Men heeft namelijk een aanvraag ingediend bij de 'Kom in Actie'-actie van het ANWB Fonds voor een speciale bredebandenrolstoel met elektrische ondersteuning en aanpassingen voor alle toegangshekken en bebording. Zodat ook rolstoelers toegang krijgen tot de wandelroute. Het Almens Ommetje heeft men daarbij omgedoopt tot het Almens B'Ommetje; met Brede Banden langs de Berkel.

In elke provincie geeft het ANWB Fonds € 10.000 weg aan een maatschappelijk project op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en 'iedereen eropuit'. En het project is genomineerd!

Tussen 13 augustus en 30 september kan iedereen stemmen op het initiatief via anwb.nl/stem. Per provincie wordt één winnaar gekozen; de uitslag wordt 25 oktober bekendgemaakt.

Meer berichten