Foto:

Open dag jongerencentrum

Het jongerencentrum in het Stadshuus behoort bij het jongerenwerk en maakt onderdeel uit van Stichting Welzijn Lochem. De ingang van het jongerencentrum bevindt zich aan de Spaarbanksteeg. Aankomende vrijdag is er en open dag. Jongeren zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Het jongerencentrum bevindt zich aan de Markt 3. Aan het hekwerk aan de Spaarbanksteeg is het bord 'Jongerencentrum' bevestigd. Loopt men door, dan daalt men uiteindelijk af naar de voormalige fietskelder. Deze is helemaal verbouwd. Een koffiebar staat in de hoek. Een stamtafel is aanwezig en er staan spelletjes, airhockeytafel, tafelvoetbal en een playstation. Iets verder is er een oefenruimte, danszaal, filmzaal en een monteerstudio. Een hoek is als een huiskamer ingericht. In de kantoorruimte, gescheiden van het jongerencentrum zit Jelle Kip (24). Samen met André Smit en Jaap van Drunen zijn zij het gezicht van het jongerencentrum. Jelle Kip studeerde MBO Sociaal Cultureel werk en heeft in het jongerencentrum stage gelopen en kreeg na zijn studie daar een baan. Kip: "Vijf jaar geleden is Stichting Welzijn Lochem met het jongerenwerk begonnen. Zo'n tweeënhalf jaar zitten wij op deze locatie. Wij kennen een vaste groep jongeren die hier komen en andere komen even aan en soms weer terug." Deze week komen de eerstejaars van het Staring College tijdens hun introductieweek het jongerencentrum bezoeken. Zo'n 350 kinderen worden verwacht." Het mooie is dat wij al deze leerlingen gaan vragen over hun interesses, wat vindt men cool of vet. Waar lopen zij tegenaan! Op deze manier willen we ons werk afstemmen op onze doelgroep." Het Jongerencentrum kent behalve de huiskamer, het jongerenwerk en de thuiscoach. Het jongerenwerk ziet graag dat jongeren gelijke kansen om veilig en onbezorgd op te groeien en een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Dat dit niet altijd zo gaat, is bekend. Derhalve biedt men jongeren aan om met hun idee, vraag of zaken waar men tegenaan loopt te bespreken. Een gezond jongerenklimaat in Lochem staat voorop. Jongerenwerk doet ook veel aan preventieve jeugdhulpverlening. Voor vragen over geld, ouders, vrienden, relaties of situaties kent met de thuiscoach. Alied Slot helpt deze jongeren verder. Men heeft geen doorverwijzing nodig, het is gratis en alles is en blijft vertrouwelijk.

Op vrijdag 6 september is ervan 16.00 tot 21.00 uur een open dag. Jongeren tussen de 13 en 23 jaar zijn van harte welkom. Jelle Kip: "Behalve de jongeren is ook onze buurt en andere belangstellenden welkom om het jongerencentrum te leren kennen.Ben jij benieuwd wat het jongerencentrum allemaal te bieden heeft? Kom dan langs!" In het centrum zijn er workshops, photobooth, graffiti, video, DJ, muziek, dans , hapjes, VR gamen en nog veel meer. De toegang en het mee doen is gratis. Info:

www.welzijnlochem.nl/jongerenwerk

Meer berichten