Sanne Brandt heeft haar wens zien uitkomen. (Foto: Arjen Dieperink)
Sanne Brandt heeft haar wens zien uitkomen. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Dansen stroomt door haar aderen

Zij was 4 jaar toen ze met dansen begon. Van haar hobby, wilde ze haar beroep maken. Door een omzwerving is het haar uiteindelijk gelukt. Op twee verschillende plekken in Lochem geeft zij tegenwoordig onder de naam dansschool Pop-uples. Wij zijn op bezoek bij Sanne Brandt.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - De spiegelwand is duidelijk aanwezig. De vloer waar in het verleden de verrijdbare archiefkasten van de gemeente hebben gestaa,n is mooi glad aangewerkt. Twee stoelen staan in de grote ruimte. Sanne Brandt (33) staat er te wachten. "Mooie ruimte is dit. Het is één van de ruimten die ik gebruik. Tevens gebruik ik de dansstudio van Elly Janssen in de Emmastraat. Hier heb je geen kleedruimte, dat is wel een nadeel." Sanne Brandt is bezeten van dansen. Dat is ook duidelijk terwijl ze tijdens de fotosessie snel verschillende dansposes aanneemt. Daarna neemt ze plaats op één van de stoelen. Brandt: "Als vierjarig meisje begon ik bij Elly Jansen met een groep uit mijn klas te dansen. Ik wou klassiek ballerina worden. Toen ik negen jaar was, deed ik auditie aan het conservatorium in Enschede. Deze zit er tegenwoordig niet meer. Ben aldaar aangenomen en mijn ouders pendelden mij drie keer per week naar Enschede. Het was zelfs zo dat ik met mijn danskostuum en met een haarknotje in de klas zat. Mijn klasgenootjes van de meester G. Propschool vonden dat wel interessant. Het voorgezet onderwijs, HAVO, volgde ik in Enschede. Door de samenwerking van het conservatorium met de school kon ik mooi verder dansen. Na mijn HAVO ben ik na auditie aangenomen bij het Lucia Marthas in Amsterdam."

Na te zijn afgestudeerd begon ze als freelancer werk te zoeken. "Het was toen crisistijd en weinig werk, iedere keer moet je weer auditie doen. Heb optredens gedaan, toen het tot uitbetalen kwam ging de zaak failliet. Daar word ik niet vrolijk van en besloot uiteindelijk het dansen vaarwel te zeggen", aldus Sanne Brandt. Uiteindelijk ging ze werken bij H & M en koos, zoals zij het stelde, voor zekerheid. In 2015 kwam ze met haar partner en dochtertje in Deventer wonen. "Mijn broertje woont in Lochem en attendeerde dat er geen dansschool was. Ben toen in Lochem gaan rondkijken of er wel animo voor dansles was. Ik kwam weer in contact met Elly Jansen van Jansstheater. Zij gaf aan met dansles voor jongeren te willen stoppen. Heb toen haar leerlingen overgenomen en ben zelf ook met een programma gestart."

Ondertussen kijkt Sanne om haar heen en vervolgt haar verhaal: "Wij geven les aan alle leeftijden in verschillende dansstijlen, altijd onderbouwd vanuit de technische basis van de dansstijl. Wij hebben Kids dance (4-7 jaar) en Urban dance (7-9 jaar)." Ook voor peuters en breakdance kan men bij Brandt terecht. Behalve op zaterdag wordt op de andere dagen dansles gegeven. Kids Dance ( 6-7 jaar) op de woensdag is inmiddels volgeboekt. Voor dansen is duidelijk een stijgende belangstelling. Sanne Brandt heeft haar droom kunnen verwezenlijken. Info:
www.dansstudiopopup.nl

Meer berichten