Het geveilde schilderij, zie achtergrond,bracht 650 euro op.Vlnr: Hugolien Nobel, Carolien Langermans en Hellen Strik. (Foto: Arjen Dieperink)
Het geveilde schilderij, zie achtergrond,bracht 650 euro op.Vlnr: Hugolien Nobel, Carolien Langermans en Hellen Strik. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

'Ik schrok hoeveel kinderen hulp nodig hebben'

Eind vorige maand organiseerde Living Lochem in de binnenstad Lochem het Zomerfeest 2019. Tijdens het feest werd er een schilderij geveild. De opbrengst zou ten goede komen ten behoeve van een goed doel. Afgelopen vrijdag was het zo ver om een cheque ter waarde van 650 euro uit te reiken.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Aan de Nieuwstad 7 in Lochem zit de Makelaardij desk, Hypotheek Desk, Verzekering Desk en RegioBank onder één dak. Bij binnenkomst verwelkomt Carolien Langermans, Hugolien Nobel van Living Lochem en Hellen Strik van de Stichting Leergeld. Aan de wand hangt het geveilde schilderij. Hugolien Nobel van Living Lochem: "De ING en Thoma Post waren onze hoofdsponsoren voor het Zomerfeest 2019. Er werd aangegeven dat wij ook iets voor het goede doel moesten doen. Een goede vriendin van mij Angelique Hanneberg uit Enschede schildert. Uit enkele schilderijen heb ik dit schilderij gekozen."

Hugolien wijst naar het schilderij aan de wand en vervolgt: "Het schilderij hebben wij geveild en Carolien Langermans heeft het hoogste bod uitgebracht." Het schilderij is bij binnenkomst duidelijk te zien. "Ik vind het een mooi schilderij en als bedrijf willen wij ons steentje bijdragen aan een goed doel. Het kwam ook mooi uit dat wij nog een mooie plek in ons kantoor hebben," aldus Carolien. Naar welk goed doel het geld zou gaan, was door Living Lochem snel bepaald. Hugolien Nobel kwam in contact met Stichting Leergeld Lochem. "Ik schrok ervan, hoeveel kinderen in Lochem hulp nodig hebben. Het zijn er zo'n 400. Ongelofelijk, dat vind ik erg. Daarom is het mooi dat Stichting Leergeld er is" , is de reactie van Nobel. Hellen Strik knikt bevestigend, als voorzitter van de Stichting weet ze al te goed hoe moeilijk veel kinderen het hebben. De Stichting zet zich in voor kinderen woonachtig in de gemeente Lochem in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Strik: "Kinderen waarvan de ouder het inkomen niet hoger hebben dan 120 procent van het bijstandsniveau kunnen bij ons terecht. Om mee te willen doen aan schoolse of buitenschoolse activiteiten ondersteunen wij financieel. Wij keren niet aan de ouders uit maar betalen de sportvereniging of verstrekken een tegoedbon waar men in bepaalde winkels de spullen kan kopen die nodig zijn. Wij zijn blij dat Living Lochem 650 euro aan ons geeft."

Zelf is Hellen Strik coördinator van zes intermediairs. De intermediairs onderhouden het contact met het gezin en kijken of er nog andere hulpvragen zijn. In voorkomende gevallen verwijzen ze dan door naar de betreffende hulporganisatie of voorziening. "Je kunt denken aan de kleding- , voedselbank, Stichting Welzijn Lochem, Jeugd cultuurfonds, Sportservice JFS of de gemeente. Voor sporten betalen wij per kind maximaal 225 euro per jaar. Voor cultuur, denk aan muziekles is het bedrag wat hoger. Helaas is slechts 40 procent, van de geschatte 400 kinderen, die het toekomt aangemeld. Meedoen in de maatschappij is voor een kind zo belangrijk ", aldus Strik. info/aanmelding: www.leergeld.nl/lochem

Meer berichten