Henk Vruggink in zijn versierde studio. (Foto: Arjen Dieperink)
Henk Vruggink in zijn versierde studio. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Henk Vruggink bereikt mijlpaal

Aan de Wiersserbroekweg 5a draait een auto de parkeerplaats op voor de studio van Achterhoek FM. Henk en Ellie Vruggink stappen uit de auto en lopen naar de ingang van de studio. Aan de deur hangt een bord met de tekst ' 25 jaar Lustige Henrich'. 'Lustige Heinrich' is het radioprogramma van Henk Vruggink.

Door Arjen Dieperink

RUURLO - Radio Achterhoek FM ligt net over de gemeentegrens van Lochem in Ruurlo. De zender verzorgt uitzendingen voor de luisteraars in de gemeente Lochem. Eén van de programma's is op donderdagavond van Henk Vruggink. Met grote verbazing bekeek Henk de versierde studio. Slingers en ballonnen waren opgehangen. "Wie heeft dat allemaal gedaan?"', was zijn reactie en kijkende naar zijn vrouw Ellie. Ellie reageerde lachend: "Ben enkele keren in het geheim hier geweest en heb samen met Dick Klein Geltink de boel hier versierd." Dick Klein Geltink zit zelf ook 21 jaar bij Achterhoek FM en is sinds drie jaar de vaste technicus voor het programma 'Lustige Heinrich'.

Henk Vruggink: "Ik ben eigenlijk met een kleine omweg hier gekomen. In Ruurlo hadden wij de wens een radiozender te beginnen. Ter oriëntatie zijn wij in februari 1994 bij de Vordense Lokale Omroep, (VLO) zo heette toen Achterhoek FM, gaan kijken. Het idee voor Ruurlo kwam niet van de grond en ik meldde mij aan bij de VLO. Op 25 augustus van 1994 kreeg ik mijn eigen programma die vandaag voor de 1288 ste keer wordt uitgezonden." Thuis is Henk enkele uren bezig om het programma voor te bereiden. Zijn muziek zet hij op een USB-stick en overhandigt deze aan de technicus.Ondertussen is Dick Klein Geltink ook de studio binnengekomen. "Ik heb het best gemakkelijk met Henk. Zodra ik de USB-stick heb, kan ik de muziek op het teken van Henk afspelen." Zelf presenteert Dick het programma 'Op de koffie'. AchterhoekFM zendt tegenwoordig niet uitsluitend op FM uit, maar is ook te beluisteren op het internet. "Het mooie van internet is dat er ook luisteraars zijn van buiten het bereik van onze zender. Er zijn vaste luisteraars in Duitsland, Oostenrijk, Finland, Tsjechië en zelfs in Canada. Krijg met regelmaat reacties uit die landen. Verzoekjes doe ik niet aan. De muzieklijst is uitgebalanceerd. Wat wij nu uitzenden wordt maandags bij Radio Ideaal (Zelhem) herhaald." aldus de 71-jarige Henk Vruggink. Zonder de steun van zijn vrouw Ellie had Henk geen 25 jaar lang 'Lustige Heinrich' kunnen presenteren. " Eigenlijk mag ik ook stellen dat ik 25 jaar lang Henk op de donderdagavond niet thuis had," reageerde Ellie. Henk kijkt zijn vrouw lachend aan en stelt "Dat klopt. Wel nam ik het programma van tevoren op indien wij op stap wensten te gaan. Zo kan de uitzending doorgaan." Hoe lang hij nog met het programma doorgaat weet Henk niet. "Omroepland is in beweging. Wij zullen het wel zien. In ieder geval niet nog eens 25 jaar," antwoordde hij lachend. Ondertussen komen de eerste gasten binnenlopen om Henk persoonlijk te feliciteren.

Info: www.achterhoekfm.nl

Meer berichten