H20 Bestuur. Vlnr: Joanne v.d. Water, Gerrit Roseboom,Danny Strunk, Armando Loo,Siemen Kok en Engin Akkus. (Foto: Arjen Dieperink)
H20 Bestuur. Vlnr: Joanne v.d. Water, Gerrit Roseboom,Danny Strunk, Armando Loo,Siemen Kok en Engin Akkus. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Lochem, een biljartvereniging rijker

Bij veel sporten ziet men een dalend aantal leden ontstaan. Deels door de vergrijzing en deels omdat men geen interesse voor die bepaalde sport heeft. Biljarten mag blijkbaar aan de andere kant van de lijn staan. Kort geleden is er weer een biljartvereniging opgericht. Het betreft biljartvereniging H2O.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Met een biertje voor zich, zit Gerrit Roseboom op het terras van café H2O naar de voorbijrijdende verkeer te kijken. "Ik ben blij dat ik niet meer op de weg moet rijden," zegt de gepensioneerde internationaal vrachtwagenchauffeur, wijzend naar de Graaf Ottoweg. Gerrit Rosenboom heeft zijn hobby leren kennen in Frankrijk, hij is ook een francofiel. Toch woont hij in Lochem. "Ik heb jarenlang in Frankrijk gewoond en reed daar als vrachtwagenchauffeur. Toen ik werkloos werd vroeg een Franse collega aan mij op een middag of ik zin had in een potje biljarten. Een andere kennis van ons had een biljartzaal. Biljartwedstrijden worden in Frankrijk op zaterdag en zondag gehouden. Ik kreeg na het spelen de smaak van de sport te pakken. Sindsdien speel ik al meer dan 33 jaar," aldus de 69-jarige Gerrit.

Een korte tijd later komt Joanne van de Water (33) het terras op om de bestellingen op te nemen. Zij is de eigenaresse van H2O. Nadat ze de bestellingen had geserveerd nam ze bij Roseboom aan de tafel plaats. "Ik had altijd de wens om een horecabedrijf te hebben en slaagde uiteindelijk in dit pand te mogen huren. Op 1 juli 2016 ben ik gestart. De horecanaam H2O (water) verwijst naar mijn achternaam. In het begin had ik geen biljart staan. Er was toen ook nog niet zo'n vraag na. De afgelopen twee jaren werd die vraag alsmaar groter. Uiteindelijk besloot ik het biljart te plaatsen, uiteraard met een blauw biljartlaken, wederom verwijzend naar H2O. Het duurde niet lang voor wij een biljartvereniging hadden. Gerrit Roseboom is secretaris, zelf ben ik voorzitter en penningmeester is Danny Strunk. In totaal telt het gehele bestuur zeven personen. Inmiddels is de kersverse verenging aangesloten bij de Biljart Bond Lochem Goor, beter bekend staande onder LOGO. Rosenboom: "Onze eerste wedstrijd speelden wij uit, in Café Toornsmit in Markelo. Biljarten is een mooie afleiding. Het is een denksport en je kunt er veel plezier aan beleven. Nieuwe leden zijn van harte welkom, men behoeft niet een bepaald gemiddelde te hebben om lid te worden." Joanne van de Water knikt bij de woorden van Gerit instemmend en neemt het gesprek over. "Wij zijn normaliter van woensdag tot en met zondag open. Kom gerust kennis maken en probeer het biljarten uit. Het is een teamsport waar velen van ons plezier aan beleven." Ondertussen drinkt Gerrit Roseboom zijn fluitje leeg en bestelt bij Joanne een nieuwe, zij loopt naar binnen waar het biljart alweer bezet is.

Meer berichten