Renate Karssenberg - Hoorneman : " De bowlingballen liggen al klaar." Foto: Arjen Dieperink
Renate Karssenberg - Hoorneman : " De bowlingballen liggen al klaar." Foto: Arjen Dieperink (Foto: )
Sport

Lochem heeft z'n bowlingcompetitie

Het was vooruitstrevend inzicht van haar schoonvader toen in 1982 de grote zaal van zalencentrum Bousema werd gebouwd. De bouw werd dusdanig uitgevoerd om er een zaal onder de zaal te kunnen uitgraven. Het uitgraven begon in 1988. Later werd de zaal veranderd in een bowlingbaan.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Het is nog rustig in de bowlingzaal als Renate Karssenberg - Hoorneman (43) plaats neemt aan de bar. Met haar man Peter zijn ze de huidige eigenaren van zalencentrum Bousema. "Wij zijn in de lijn van Peter, de 4e generatie die het bedrijf heeft, daar zijn we best trots op.," vertelt Renate terwijl ze de drankjes inschenkt. "Voor Lochem en de directe omstreken zijn wij het enige bowlingcentrum. De laatste jaren is de belangstelling voor de bowlingsport gestegen. Wij merken dit aan de vele boekingen. Vooral vrijdag tot en met zaterdag is de vraag om te bowlen groot," aldus Renate. Voor de veertiende keer organiseert Bousema de Lochemse Bowlingcompetitie voor bedrijven, buurten, families en vrienden.

"Dit begint een leuke en sportieve traditie te worden," zegt Renate Karssenberg terwijl de vier bowlingbanen in de zaal worden opgestart. Op de schermen boven de banen verschijnt de nodige informatie. Het geluid van de kegels die door de automaten worden neergezet, zijn duidelijk in de nog lege bowlingzaal waar te nemen. Renate Karssenberg, wijzend naar de vier banen: "Zo beginnen wij weer en zullen de ballen over de bowlingbanen rollen. De verschillende bowlingballen hebben ieders een ander gewicht, deze staat er ook op vermeld. Er zijn spelers die een eigen bowlingbal hebben. Deelname aan de veertiende Lochemse Bowlingcompetitie is voor iedereen, jong en oud, beginners tot gevorderden. Wij hebben ook een oefenavond. Een team bestaat uit 4 of 5 personen. Daarnaast mogen er reservespelers meedoen. Wel moet om de persoonlijke titel te kunnen krijgen, iedere speler twaalf games hebben gespeeld."

De teams verzinnen hun eigen teamnaam. Zo won Bobo 1 in 2014, Op goed geluk won het jaar later de bowlingcompetitie en werd weer opgevolgd door Bousema's trammelant. Maar ook namen als Dubbelfris en Brunsveld 1 passeren de revue. Renate: "Het team ontvangt de wisselbeker, de vorige kampioenen staan er evenzeer op vermeld. Laatste keer won het team Baneman. De speelavonden zijn van maandag tot en met donderdag met een uitwijkmogelijkheid op vrijdag en zondagmiddag. "In totaal speelt men zes wedstrijden van drie games. Eén keer in de 4 à 5 weken wordt een wedstrijd gespeeld, hierbij worden de team in poules ingedeeld. Aan het eind van van het bowlingseizoen spelen de poulewinnaars om het teamkampioenschap."

De persoonlijk kampioenschap wordt gestreden tussen de beste tien dames en de beste tien heren. Aanmelden kan tot 1 oktober, wel dient men er snel bij te zijn daar de belangstelling groot is. "Wij zijn in Lochem wel een traditie rijker geworden," aldus Renate Karssenberg.Info: 0573-251868 /hoorkassie@planet.nl

Meer berichten