Voor de (d)raad ermee!

VVD: 'Aantal zorgvragers per groep vergroten'

Maandag 9 september, politieke avond. Aan tafel bezorgde inwoners uit Eefde in gesprek met de wethouder. Onze conclusie? De GGD heeft een aantal zorgen weg kunnen nemen met de uitgevoerde onderzoeken. De gemeente blijft in gesprek met de buurt over de resterende onrust en de wethouder laat nog even weten wat de gemaakte kosten zijn. We blijven alert.

De tafel over woonzorginitiatieven leidt tot een motie waarbij de VVD gaat voorstellen om het aantal zorgvragers per groep te vergroten van 6 naar 8. Daarmee sluit het Lochemse beleid aan bij landelijke ervaringen en kunnen zorgaanbieders makkelijker in aanmerking komen voor een vergunning. Aangezien de financiering vooral vanuit de Wet Langdurige Zorg is, kost het de gemeente geen extra geld wanneer er meerdere aanbieders komen. Daarmee is zorg weer een aantrekkelijke optie voor vrijkomende boerderijen in het buitengebied. Prima!

Het juridisch advies voor de clusterlocatie in Laren is besproken en wordt over het algemeen overgenomen. Het college kan weer door met het proces.

De raad heeft positief geadviseerd over de herbenoeming van burgemeester Sebastiaan van 't Erve. De VVD-fractie feliciteert hem en ziet uit naar de samenwerking de komende jaren.

Meer berichten