Voor de (d)raad ermee!

Publiek Geheim

Begin september is de raad weer gestart en wel meteen met een geheime raadsvergadering: onderwerp was de herbenoeming van de burgemeester.

De raad heeft besloten om een positief voorstel te doen aan de minister van Binnenlandse zaken en de verwachting is dat dit voorstel overgenomen wordt. Een felicitatie aan Sebastiaan van 't Erve is dus geheel op zijn plaats.

Eefde west en GGD

Tijdens de eerste bijeenkomst was het rapport van de GGD inzake het ongekend hoge percentage kanker in Eefde west een van de belangrijke bespreekpunten. Volgens het rapport is er niets aan de hand en het college van zowel Lochem als Zutphen hebben deze conclusie overgenomen.

Je kan echter de nodige vragen bij het rapport stellen: het heeft heel Eefde onderzocht en niet alleen Eefde west, er zijn vijf bedrijven geanalyseerd en nog niet alle conclusies zijn binnen. Ook is er nog geen antwoord op de vragen die D66 gesteld heeft. Kortom, een voorbarige conclusie waarbij het de vraag is of economische motieven belangrijker zijn dan de gezondheid van de inwoners. MmL zal het proces blijven volgen.


U kunt ons vinden op www.meedenkenmetlochem.nl

Meer berichten