Foto:

3FM Serious Request: The Lifeline ook door gemeente Lochem

Laren - De zes NPO 3FM-dj's die zich in de week voor kerst tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend. Plaatsen waar ze komen zijn onder meer Laren en Harfsen.

Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen een route van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel. Ze lopen onder meer op 22 december vanaf 2.00 uur door Almen, Groot-Dochteren en Laren. En op 23 december vanaf 8.00 uur door Laren, Harfsen, Kring van Dorth en Epse.

Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Om deze slachtoffers te helpen kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop.

De drie dj-teams zetten mensenhandel op de kaart door te voet van Zeeland naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. In de week van 18 t/m 24 december lopen de dj's samen een route van bijna 500 km in totaal. Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de dj's elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren.

De chequepoints zijn gedurende de actie afwisselend te vinden in de volgende plaatsen:

Goes (aftrap 3FM Serious Request: The Lifeline) Kruiningen Bergen op Zoom Roosendaal Zevenbergen Made Waalwijk Den Bosch Oss Grave Nijmegen Arnhem Dieren Zutphen Laren (Gelderland) Deventer Raalte Holten Hellendoorn Ommen Zuidwolde Pesse Hooghalen Vries Groningen (eindshow 3FM Serious Request: The Lifeline)


Kijk voor de volledige route op 3fm.nl/seriousrequest.

Meer berichten