Vrijwilligerscentrale Lochem geeft het vrijwilligerswerk in onze hele gemeente een gezicht met de expositie Ben jij vrijwilliger?#IKOOK
Vrijwilligerscentrale Lochem geeft het vrijwilligerswerk in onze hele gemeente een gezicht met de expositie Ben jij vrijwilliger?#IKOOK (Foto: )
De Vrijwilliger Centraal

Vrijwilligerswerk krijgt gezicht

Bij de vrijwilligerscentrale Lochem werkt men met een team van professionals en vrijwilligers. De opdracht is het ondersteunen, versterken en faciliteren van vrijwilligerswerk en het vrijwilligerswerk zichtbaar maken in de gemeente Lochem. Maar hoe maak je vrijwilligerswerk zichtbaar?

Men heeft dit gedaan door in alle kernen in de gemeente Lochem de vraag te stellen: "Wie zou jij als ambassadeurs van het vrijwilligerswerk van jouw dorp benaderen?" En deze mensen heeft men op de foto gezet en hun verhaal opgeschreven.

Zo gezegd zo gedaan, dit resulteerde in elf mooie portretten van vrijwilligers uit de verschillende kernen van de gemeente Lochem. Foto's en verhalen waarin de vrijwilligers vertellen wat ze als vrijwilliger doen en wat vrijwilligerswerk hen brengt. Elk portret weer even mooi en met een bijzonder verhaal. Ze zijn voor de vrijwilligerscentrale Lochem de ambassadeurs voor het vrijwilligerswerk. De protretten zijn te zien in de reizende expositie "Ben jij vrijwilliger?#IKOOK"

Waarom een expositie rond vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is in de samenleving bijna niet meer weg te denken en krijgt een steeds belangrijkere rol als het gaat om meedoen in de maatschappij en informele zorg. In de gemeente Lochem is van alle volwassen inwoners 63% actief als vrijwilliger. En wel voor gemiddeld 6 uur per week. Dat is als je een snel rekensommetje maakt ongeveer 12.500 inwoners maal 6 uur is 75.000 uur aan onbetaald werk per week, dat verzet wordt. Dat is heel veel en landelijk gezien helemaal. Daar mag men in de gemeente Lochem best trots op zijn. Want zo maakt men met elkaar van de gemeente Lochem een fijne gemeente om te wonen, waar men naar elkaar omkijkt.

Met de expositie Ben jij vrijwilliger?#IKOOK wil men als vrijwilligerscentrale Lochem de vrijwilligers in het vrijwilligerswerk een gezicht geven en laten zien hoe divers vrijwilligerswerk is. En uiteraard mensen die nog niet actief zijn of eens iets anders willen doen, wijzen op de vele mogelijkheden die er zijn in het vrijwilligerswerk.


De expositie blijft tot 1 oktober inde hal van het gemeentehuis in Lochem, daarna gaat de expositie op tournee door de gemeente. Daarnaast zijn er posters gemaakt. Iedere vrijwilliger komt ergens in zijn eigen kern op een mooie plek te hangen. Daarbij is hij/zij het gezicht van het vrijwilligerswerk in de eigen kern.

De verhalen kan men lezen op www.vrijwilligerscentralelochem.nl

Meer berichten