Het bord 'Fair Play' werd enthousiast door de jongste spelers onthuld. (Foto: Arjen Dieperink)
Het bord 'Fair Play' werd enthousiast door de jongste spelers onthuld. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Fair Play bij Sportclub Lochem

Onder grote, in het bijzonder jeugdige spelertjes, werd afgelopen zaterdag het bord Fair Play onthuld. Op het bord staan vier hoofdafspraken , gedragsregels voor iedereen die lid is van Sportcub Lochem. Met veel leden die de sportclub kent zijn er evenveel meningen. Tijd om de zaak te belichten.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Zaterdagochtend was het een drukte van belang bij Sportclub Lochem. Alle velden zijn bezet. De allerkleinsten spelen met hun allen op het speelveld, dit kan goed worden gade geslagen door Frits Hurenkamp en Ellen Top vanuit de kamer in het Bastion. "Daar doen we het voor" is de reactie van Hurenkamp verwijzend naar de allerkleinsten die later op de ochtend het bord Fair Play mogen onthullen. Samen met Dennis IJland, die niet aanwezig was, maken ze deel uit van de commissie Fair Play. Ellen Top: "Mijn binding met deze club is dat mijn jongens er voetballen. Zelf ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs als wiskunde docent en heb veel met jeugd van doen. Sportclub Lochem is een grote vereniging waar ook veel jeugd lid van is. Wij tellen zo'n achthonderd leden. Niet alles zal vlekkeloos in onze vereniging verlopen. Het bestuur heeft aangegeven dat er een commissie moet komen om beter contact met de leden, ouders, trainer en technische commissie dient te komen."

Frits Hurenkamp komt met grote regelmaat naar de spelen kijken, net als Ellen is het goed benaderbaar, dit wordt als een pré gezien. Frits: "Als je bij de kleinsten naar de voetbal gaat kijken, gaat het om het meedoen. Niet om te winnen. Ze kijken rustig naar een ballon die over komt varen en vergeten even het spel. Bij kinderen die in groep 8 van het basisonderwijs zitten, gaat het er fanatieker aan toe. Zij willen winnen, vaak aangemoedigd door vader en moeder langs de kant van de lijn. Dat mag ook, maar soms gebeuren er dingen die men graag wil bespreken. Er kunnen situaties aangedragen worden waar men lastig uitkomt." Bij Fair Play kunnen zaken besproken worden van een vader die vindt dat zijn dochter zo vaak gewisseld wordt, of een speler die vindt dat een trainer niet correct met hem omgaat. De commissieleden wijzen erop dat men meestal samen wel tot een oplossing komt zonder hun in te moeten schakelen. Ellen Top: "Wij bestaan al één jaar. In het eerste jaar waren wij zichtbaar voor de trainers, coördinatoren en technische commissie. Nu gaan wij meer bekendheid aan ons bestaan geven aan de leden en ouders. Meedoen en sportiviteit staat bij Sportclub Lochem hoog in het vaandel en dat willen wij graag zo houden."

Op de vraag of de sportvereniging uniek is met Fair Play, reageert Frits Hurenkamp: "Je ziet Fair Play hoe langer hoe meer bij grote sportverenigingen ontstaan." Na de onthulling van het bord werd de tekst leesbaar. "Bij deze club doet iedereen mee; respecteren we elkaar; spelen we sportief en volgens de regels."

Meer berichten