Juffen van de meester G. Propschool in Lochem spelen een toneelstuk ter gelegenheid van de opening van de Kinderboekenweek.
Juffen van de meester G. Propschool in Lochem spelen een toneelstuk ter gelegenheid van de opening van de Kinderboekenweek. (Foto: Sandra Boogert)

Kinderboekenweek op de Meester G. Propschool

Lochem - Een bus met pech, een chauffeur in paniek en allemaal verklede juffen waren woensdagochtend de ingrediënten van een hilarische opening van de Kinderboekenweek op de meester G. Propschool in Lochem.

De leerkrachten uit de onderbouw speelden met veel enthousiasme het toneelstuk 'de Boekenbus' en benadrukten nog eens hoe belangrijk en handig lezen kan zijn. Na een keiharde klapband kon de bus niet meer voor- of achteruit. De chauffeur was in paniek. Nu zou hij met zijn boekenbus natuurlijk nooit op tijd komen voor de kinderboekenweek. Achtereenvolgens kwamen er een werkman, de dokter, de bakker, de tuinman en zelfs een muzikant voorbij. Maar niemand lukte het om de band te maken. Tot de buschauffeur erachter kwam dat hij een bus vol boeken bij zich had. Na even zoeken kwam het boek over de bus tevoorschijn en hierin stond keurig beschreven dat hij het reservewiel moest gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. De bus kon weer rijden en de bus kwam keurig op tijd.Deze week staan er tal van activiteiten op de meester G. Propschool op het programma. Zo bezoeken verschillende groepen een voorstelling, is er nog meer extra aandacht voor lezen en krijgt elke klas een stapel boeken kado van de oudercommissie.

www.meestergpropschool.nl

Meer berichten