Ellie Jetten neemt de cheque van Maarten Vinkensteijn (Motrac Industries- Baak) in ontvangst. (Foto: Arjen Dieperink)
Ellie Jetten neemt de cheque van Maarten Vinkensteijn (Motrac Industries- Baak) in ontvangst. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

CAVO kan iedere steun gebruiken

Vorige week was het in de gemeenschapsruimte van de Hoge Weide in Lochem een drukte van belang. Zo'n zeventig mensen hadden aan de gedekte tafels plaatsgenomen om gezamenlijk één keer in de maand de warme maaltijd te gaan nuttigen. Voor het zover was, werd er eerst symbolisch een cheque uitgereikt.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Ellie Jetten nam vorige week symbolisch een cheque van vijftienhonderd euro in ontvangst van Maarten Vinkensteijn, managing Director van Motrac Industries. Vinkensteijn: "Ons bedrijf is in 1954 in Zutphen opgericht. Vanaf 1994 zitten wij in Baak en produceren hydraulische aandrijvingen, bestemd voor onder andere landbouwvoertuigen of een hijskraan. Onze systemen zijn ook te vinden in de industrie-, de automotive-, grondverzet-, maritime- en mijnbouw- sector. U vindt ons over de gehele wereld. Tijdens onze jaarlijkse kerstborrel mogen onze medewerkers in een ideeënbus een voorstel doen welke organisaties wij in onze directe omgeving zouden kunnen steunen. Er is toen het idee ingediend om CAVO te ondersteunen. Dit leek ons een zeer goed doel." Het idee werd ingediend door de Lochemer Owen Molenaar. "Janneke Rijswijk is één van de vrijwilligers bij CAVO en mijn familielid. Ik kende hierdoor CAVO en haar doelstellingen. Vind het bijzonder mooi dat Motrac Industries een cheque aan hun heeft uitgedeeld." Ondertussen richt Maarten zich tot Ellie: "Neem morgen even met mijn secretaresse contact op, zodat wij weten op welke rekeningnummer wij het geld kunnen storten." CAVO komt voort uit het idee van Gerard Veldhuisen. In kleine groepjes kwam men bij hem thuis eten. Later werd de Stichting Culinaire Activiteiten voor ouderen opgericht, afkort als CAVO. Ellie Jetten is anderhalf jaar secretaris. Zij is al 14 jaar specialist ouderen geneeskunde. De activiteiten van CAVO spreken haar wel aan. "Met vrijwilligers zetten wij ons iedere maand in om weer een mooi maaltijd te kunnen serveren. In de regel zijn het altijd de vaste vrijwilligers. Er zijn nu zeventig personen die van de maaltijd gebruik maken. Wachtlijsten kennen we gelukkig niet. Nieuwkomers zijn welkom. Voor tien euro ontvangt men een maaltijd inclusief een drankje. Het is de manier om even uit huis te komen, niet te vereenzamen." De maaltijden worden door een chef kok van de Hoge Weide voorbereid. Ellie: "Wij hebben personen die bij aankomst van vandaag direct een briefje indienen dat ze ook bij de volgende maaltijd aanwezig zullen zijn." Ondertussen wordt de heldere rundvleessoep geserveerd. "Het menu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Met dieetwensen kan deze worden aangepast. Iedere deelnemer vindt op tafel de datum van de volgende bijeenkomst en het menu van die dag. Op deze manier kan men beslissen of men al reserveert." Aanmelden om mee te doen aan een maaltijd kan bij Agnes Meijer, 0573-257469 / 06-20442497 of door middel van mail: eetkamercavo@gmail.com

Info: www.cavo-lochem.nl

Meer berichten