Integratie van Lochem 3.0

  Column
Foto: Gerreke van den Bosch

In Lochem maken twee 'Bekende Nederlanders' deel uit van de gemeenteraad. De Gorsselse topondernemer Hennie van der Most voor de VVD en Willem 'Boer zoekt man' namens GroenLinks. Exclusief voor de Berkelbode voeren zij een wekelijkse briefwisseling. Vandaag geeft van der Most zijn visie.

Beste Willem,

In de raadsvergadering is besloten dat € 90.000 subsidie naar 3.0 gaat en ik ben er in principe op tegen. Ik vind dat toeristische bedrijven en bedrijven die van het toerisme profiteren dat geld zelf moeten opbrengen.
De toeristenbelasting zou uitsluitend voor toeristische infrastructuur gebruikt moeten worden. In plaats van dat deze belasting naar de gemeente gaat, zou dit geld naar de VVV moeten zodat zij dit kunnen gebruiken om toerisme te bevorderen. Of de toeristenbelasting afschaffen, Willem!
Zoals ik het begrijp moet 3.0 het geld voor toeristische activiteiten gebruiken en dat is puur VVV werk. Mijn conclusie is dus laat 3.0 opgaan in de VVV.
Want als ik in Zutphen en Deventer vraag naar 3.0 zegt dat niemand iets. Maar de VVV kent iedereen. Een sterke VVV is dus heel belangrijk voor Lochem want de VVV is een sterke merknaam.

"d'r an! Niet Lullen maar Poetsen"

De VVV in Lochem zou dan het toerisme voor de gemeente en omstreken weer goed op de kaart moeten zetten en laten zien wat wij hier allemaal te bieden hebben.
Het bestuur van 3.0 zou desnoods in het bestuur van de VVV kunnen plaatsnemen als de leden van de VVV dat zouden willen. Dan kan 3.0 opgaan in de VVV. Dan kan de VVV namelijk zeer doelgericht bezig zijn met toeristen trekken en nog eens toeristen trekken.


We zijn een mooie gemeente met veel ambities, zie bijvoorbeeld de actieve dorpjes Almen en Gorssel met het museum en zijn jaarlijkse activiteiten. Het mooie oude stadje Lochem trekt sowieso toeristen.
Dus wat onze voorzitter van de VVD zegt: d'r an! En ik zeg "Niet Lullen maar Poetsen"

Groet, Hennie

Meer berichten