Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Mobiele toren

  Column

Topondernemer Hennie van der Most en Willem 'Boer zoekt man' Beekman maken deel uit van de Lochemse gemeenteraad. Zij voeren een wekelijkse briefwisseling in de Berkelbode. Vandaag geeft Hennie zijn visie.

Hallo Willem,

Goede vakantie gehad? Ik wel. Ik ben met de boot door Nederland gevaren. Heerlijk land hebben we toch en wat zie je een mooie plekken vanaf het water.

En nu weer aan het werk. Mijn mobiele toren gaat binnenkort echt geplaatst worden. Heel innovatief en nieuw. Ik geloof vast dat het een succes wordt.

Overigens ben ik ook heel positief over de plannen voor de vernieuwde vergaderavond van de gemeenteraad. Alles op één avond. Top! Wat mij betreft aan het eind van de middag al informeel starten en dan na het eten de inhoud in om aan het eind van de avond de besluiten te nemen. Mooi plan! Ik denk echt dat het zo minder tijd kost en dat we meer tot de kern komen. En niet zo in de details blijven hangen. Op hoofdlijnen. Simpel.

'Mijn mobiele toren wordt binnenkort echt geplaatst'

En als we dat met de simpele balans kunnen combineren maken we toch stappen deze periode. Weet je nog hoe men reageerde toen ik met die kruiwagen papier in de raadszaal kwam? Ik had alles van de vorige periode bewaard. Goed dat het nu allemaal digitaal is, maar het kan nog beter. Simpel, eenvoudig en kernachtig.

Dus laten we maar snel dat nieuwe model invoeren. Dan kunnen we nog mooi de laatste vergaderingen tot de verkiezingen een heleboel afhandelen. Wat zou jij nog willen bereiken het komende half jaar? Is jullie programma een beetje uitgevoerd met dit college? Ik hoop het volgen de week te lezen!

Groet, Hennie

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox