Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Leesbaar

  Column

Hennie van der Most en Willem Beekman maken deel uit van de Lochemse gemeenteraad. Zij voeren een wekelijkse briefwisseling in de Berkelbode.

Ha Willem,

Wat ik zeker in Den Haag nog een keer onder de aandacht wil brengen is de enorme bureaucratie in ons land. Inderdaad, mijn afkeer tegen regeltjes. En we doen het ook allemaal niet zo slim. Om mijn nieuwe toren in Rotterdam geopend te krijgen is weer een heel nieuw rapport nodig. Kost allemaal geld, en tijd. Daardoor kon ik ook niet bij het raadsuitje zijn.

Ik heb wel gehoord dat jullie lekker gegeten hebben. Was het beter dan de biefstuk die ik vorig jaar gebakken had? Ik heb bewondering voor jou inzet voor de vluchtelingen en asielzoekers. Maar ik merk ook vaak dat het heel ingewikkeld is om ze echt te laten integreren. De taal is daarbij het allerbelangrijkst. Nederlands leren en aan het werk. Dan maken ze kans.

Willem, de begroting voor 2018 ligt weer klaar. En net als vorige jaren geeft Lochem weer meer uit dan begroot. Onze reserves nemen af. Vorig jaar ben ik weggebleven bij de raadsvergadering. Nu kom ik wel, maar over de begroting ben ik niet tevreden. Wat vind jij daar nou van?

Ik ben nog in gesprek om daar echt stappen in te zetten. Ook met Den Haag. Simpel, leesbaar en overzichtelijk. En gewoon opschrijven wat het kost en waar het geld vandaan komt. Dan maakt de gemeente ook minder vaak fouten. Het is gewoon veel te ingewikkeld. Minder papier geeft minder kans op fouten. Zo is het.

Groet, Hennie

reageer als eerste
Meer berichten