Logo berkelbode.nl


De Vrijwilliger Centraal

Nieneke Hissink: 'Ik doe het vooral op mijn gevoel…'

  Column

In de rubriek ‘De Vrijwilliger Centraal’ brengt Stichting Welzijn Lochem wekelijks informatie voor en over vrijwilligers en vrijwilligerswerk. De artikelen zijn ook terug te vinden op www.vrijwilligerscentralelochem.nl.

Door Erma Prins

Lang geleden zat Gerrit bij de man van Nieneke Hissink in de eerste klas van de lagere school. Ze verloren elkaar een poosje uit het oog want Gerrit ging naar het speciaal onderwijs, maar pakten later de draad weer op. Binnenkort vieren ze samen zijn 70ste verjaardag in Eetcafé De Hoek. Als vrienden en als formele belangenbehartiger

Nieneke is de bewindvoerder van Gerrit. Ze regelt samen met Gerrit en zijn zus zijn financiële zaken en is daartoe benoemd door de kantonrechter. Op vrijwillige basis, tegen een kleine vergoeding voor de onkosten die ze maakt. Jaarlijks overlegt ze aan het kantongerecht een overzicht van inkomsten en uitgaven. Het is namelijk zo dat Gerrits zorgverleners niet ook zijn financiële belangen mogen behartigen.

Die Nieneke is een hulpverlener pur sang. Van huis uit pedagogisch medewerker kan ze op tijd de nodige afstand nemen, maar altijd is er liefde en respect. Ze is wel van de stimulans. Mensen kunnen vaak meer dan ze denken. Ook Gerrit heeft af en toe een zetje nodig.

Ze is net terug van een muziekreis met Gerrit en haar man. Af en toe gaan ze samen ‘effe weg’. Dat doet Nieneke trouwens ook al jaren, reizen coördineren en begeleiden voor mensen met een ernstige of lichte beperking. De reizen worden aangeboden door Het Buitenhof, die tal van mogelijkheden biedt. Avontuurlijke vakanties, ondernemende vakanties, rustig aan vakanties of 1 op 1 vakanties. Voor elk wat wils. Van Volendam tot Wenen, Tenerife en Namibië. Je weet niet wat je ziet! (www.buitenhofreizen.nl).

Gerrit is gelukkig, denkt Nieneke. Dat laat hij haar op zijn manier weten. Hij zit niet stil.

Dagbesteding in Schalkhaar, kegelen of folders verspreiden in de Borkel, als rolstoelduwer donderdagmiddag mee naar de Zorgtuin en natuurlijk smullen aan de ‘open tafel’ in de Borkel. En modelbussen verzamelen, z’n hobby. Nieneke schept voorwaarden en veiligheid. Met verstand maar vooral ook op gevoel.

4 reacties
Meer berichten