Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Kan goedkoper

  Column

Hennie van der Most en Willem Beekman maken deel uit van de Lochemse gemeenteraad. Zij voeren een wekelijkse briefwisseling in de Berkelbode.

Hallo Willem,

Gefeliciteerd met je plek op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen! Plek 3, toch? Ik vind het goed dat je doorgaat als raadslid. Ik ben het niet altijd met je eens maar bij de laatste begroting liet je zien er inhoudelijk veel van te weten en dat kunnen er maar een paar zeggen binnen de gemeente.

Over je opmerking dat het MKB toonaangevend wil zijn op het gebied van duurzaamheid. Je weet dat ik het MKB een warm hart toedraag. Daar vindt de innovatie plaats en daar worden de echte banen gecreëerd. Daar werken de mensen met de handjes en niet de bureaucraten.

Maar zo’n klimaattop in Bonn is voor de praters. Daar zie je geen handjes. Kijk naar onze lokale gemeente. Wij willen ook toonaangevend zijn toch? En wat komt er van terecht? Het klimaatbeleid de afgelopen vier jaar? Alleen een streekvoedselcoach en wat LED-lampen. Terwijl het plan nadat jullie fractie er wat van gemaakt had best ambitieus was. Ik snap niet dat de wethouder daar niet wat meer van maakt. Het MKB in Lochem wil daar best aan meewerken. Dat weet ik zeker!

Waar ik het ook niet mee eens ben is ons huidige afvalbeleid. Nu staat weer in de krant dat de grijze container duurder wordt terwijl ik in de begroting lees dat we op de post huishoudelijk afval bijna zes ton overhouden… Hoe kan dat nu? Weet jij dat Willem? Ik ben blij dat in het verkiezingsprogramma van de VVD voor Lochem staat dat we niet meer over afval maar over grondstoffen moeten praten. En dat het goedkoper kan voor de inwoner. En makkelijker. Gewoon ophalen. Afvalbedrijven doen dat ook en die zullen er toch ook geen verlies op leiden? Toch?

Groet, Hennie

reageer als eerste
Meer berichten