Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Column Hennie van der Most: Veiligheidsgevoel

  Column

Hennie van der Most en Willem Beekman maken deel uit van de Lochemse gemeenteraad. Zij voeren een wekelijkse briefwisseling in de Berkelbode.

Willem,

Ik sta als lijstduwer op de lijst voor de komende verkiezingen. Da’s de derde keer dat ik erop sta. En tsja, als ik met voorkeurstemmen gekozen word zeg ik dit keer nee. Het is na acht jaar genoeg voor mij en in de mensen die er nu op staan heb ik heel veel vertrouwen.

Kijk zelf maar! Vijf dames bij de eerste tien! Verjonging gemixt met ervaring. Ik sta graag als lijstduwer onderaan om nog één keer goed uit te leggen waarom de inwoners toch vooral op de VVD moeten stemmen. En als ze hun stem aan mij geven, dan geef ik hem door.

Maar het is nog niet zover? We zijn allebei nog drie maanden raadslid. En ik wil nog wat bereiken met mijn simpele balans. Die is bijna af en wordt binnenkort gepresenteerd.

Je schrijft over het vandalisme bij het museum STAAL in Almen. Of het kwajongens zijn of toch een gerichte actie dat moet blijken. Ik koppel het wel aan de recente berichtgeving over de politie. Onze fractie heeft daar de laatste maanden vaak vragen over gesteld en nog niet echt bevredigende antwoorden op gekregen. Ook het bericht dat er in de regio Oost op termijn onvoldoende agenten zullen zijn baart me zorgen. Wat mij betreft zouden we als overheid onze veiligheid beter moeten bewaken. Dat kost geld. De gemeente moet daarbij niet alleen naar landelijk kijken maar ook zelf investeren. De politie is dan wel landelijk georganiseerd maar criminaliteit is overal. Deze week weer berichten over gestolen grasmaaiers in Berkelland. Het zijn deze kleine diefstallen die ook ons gevoel van veiligheid raken. En daar kan de gemeente best wat aan doen.

Willem, dit is mijn laatste brief van 2017. Ik wens jou en alle inwoners van de gemeente Lochem hele fijne feestdagen. Doe een beetje voorzichtig met Oud en Nieuw en ook dan geldt: inwoners, heb respect voor onze hulpverleners! Laat ze hulp bieden als het nodig is en loop ze niet in de weg. Tot 2018!

Groet, Hennie

Meer berichten

Shopbox