Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Bureaucratie

  Column

Beste Willem,

Kijk Willem, als ik je column lees, ben jij het er ook niet mee eens zoals het in de gemeentepolitiek gaat. Er moet wat veranderen, anders komt er steeds meer wrijving tussen de gemeente en de burgers. De bevolking wordt steeds mondiger en dat is alleen maar goed. Maar daar moet je wel op inspelen en daar is verandering voor nodig.

In mijn vorige column van 7 januari heb ik al een suggestie gedaan, om een discussie op gang te krijgen.

Om een goed functionerende gemeente te krijgen is minder bureaucratie nodig, mensen meer verantwoording en ruimte geven om zich te ontwikkelen.

Neem als voorbeeld wegrestaurant Smids, de chinees in Epse. Zij zijn al 4 jaar bezig iets te bereiken, dit is toch niet vol te houden. De wereld verandert en deze ondernemers willen inspelen op de behoefte van de huidige tijd. De gemeente zal hier toch aan mee moeten werken om veel sneller te handelen.

Ook ik moet mee met de tijd, compleet anders denken en doen. Als ik naar mezelf kijk, wat ik allemaal aan het veranderen ben binnen mijn bedrijven.

Van staal en constructiebouw naar attractiebouw en revisie van draaimolens tot achtbanen.

Vroomshoop beddenfabriek ben ik aan het veranderen, door het herinrichten van vakantieparken met compleet nieuwe designs.

In de horecahandel moest ik ook veranderen, een nieuwe doelgroep gezocht en gevonden. Het inrichten van bedrijfskantines.

Ik ben ook bezig speelstad Oranje te verbouwen tot speelfabriek voor publiek van 6 tot 70 jaar. Ook hier veranderingen.

Dan krijg ik met gemeentes te maken vanwege veranderende plannen en dus met veel bureaucratie.

Willem dit moet echt sneller, want een ondernemer wil niet lullen maar moet poetsen. Bureaucratie remt ondernemen af!!!!!!

Groetjes, Hennie

Meer berichten