Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Daadkracht

  Column

Hallo Willem,

Onze brieven zijn inderdaad vaak redelijk overeenkomstig. En ja, de verschillen zijn zoals je schrijft. Ik heb wel eens geprobeerd je wat uit de tent te lokken maar dan zag je altijd weer kans om met een mooie boog naar een ander onderwerp te bewegen.

Wat ik van harte met je eens ben is dat D66 ons de afgelopen vier jaar heeft laten zitten met de agenda voor duurzaamheid. Ik hoor ze nu op het laatst nog van allerlei plannen bedenken maar als je weet dat zij vier jaar lang de kans hebben gehad er wat van te maken dan is het resultaat wel erg mager. Er is geen agrarisch innovatiecentrum terwijl de sector hard nieuwe ideeën nodig heeft. Er is geen bal terechtgekomen van de punten uit het uitvoeringplan. De gemeentelijke gebouwen zijn niet verduurzaamd en de beschikbare daken zijn niet voorzien van zonnepanelen. Eigenlijk is er alleen heel veel energie gaan zitten in het gedoe over de windmolens bij Eefde. Geen alternatief, geen vernieuwing, geen resultaat. Da’s jammer omdat juist duurzaamheid innovatie en economie aantrekt.

Ik las dat er een alternatief is voor de gasketel, van een bedrijf uit Hardenberg. En dan te bedenken dat ik ooit uit die gemeente naar Lochem ben verhuisd.

Het andere punt dat je aanhaalt baart mij al jaren zorgen. De economie groeit, bedrijven staan te springen om goed personeel en de wethouders van Lochem en Zutphen rollebollen over de voorpagina van de krant om elkaar de schuld te geven. Het aantal benen in Lochem loopt achter ten opzichte van de doelstelling. Daar heeft onze fractie in januari vragen over gesteld. Met als gevolg? Een wethouder die aangaf dat ze blij was met de groei van 160? Maar geen woord over de doelstelling die nog ruim 200 hoger lag! Ook daar zie je verkeerde tevredenheid.

Ja Willem, ook ik wil de gemeente verbeteren en ja, ook ik denk dat daar een ander college voor nodig is. Daadkracht, handen uit de mouwen, doen! Laten we hopen dat inwoners dat ook zo zien en ons die gelegenheid geven.

Groet,

Hennie

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox