Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Gezonde landbouw

  Column

Hallo Hennie,

Net als jij ben ook ik heel benieuwd naar het oordeel van onze inwoners over dit college bij de verkiezingen op 21 maart. Wij willen beiden graag een ander college, dat zich kenmerkt door daadkracht en draagvlak. Waardoor bijvoorbeeld inwoners die huishoudelijke hulp nodig hebben, nooit meer naar de rechter hoeven om deze te krijgen.

'Eerlijke prijs voor de boer'

Ook wil ik meer aandacht voor ons landschap. Ik wil graag een college dat geld over heeft voor onderhoud van onze laanbomen en werkelijk iets doet voor de natuur. Het is toch dramatisch dat in enkele decennia bijna driekwart van de insecten is verdwenen. De gemeente kan zorgen voor rijk bloeiende bermen. Mooi om te zien en goed voor de bijen en de vogels! Voor iedereen die zelf iets wil doen, organiseert GroenLinks op zaterdag 10 maart op de Markt in Lochem een doemiddag om zaadbolletjes te maken. Om daarna in saaie bermen te gooien en na enkele maanden bloeien daar dan mooie bloemen! Leuk voor kinderen en andere mensen.

Hennie, zoals je weet ben ik erg betrokken bij de landbouw. De huidige mondialisering en intensivering van de landbouw vind ik een heilloze weg. Ik kies voor een duurzame toekomst voor onze boeren, zonder mest- en voedselschandalen en met koeien in de wei. Dat is voor mij een toonaangevende landbouw. Iedereen die wil weten hoe dat kan en nieuwsgierig is, nodig ik van harte uit op vrijdagmiddag 2 maart vanaf 13.30 uur op boerderij de Vijfsprong, Reeoordweg 2, Vorden. Deze middag staat in het teken van een gezonde landbouw; met discussie over wat gemeenten, inwoners en boeren kunnen doen aan duurzame landbouw, een eerlijke prijs voor de boer en behoud van biodiversiteit. Hennie, kom je ook? Voor meer informatie zie de facebookpagina en website van GroenLinks Lochem.

Een groene groet,

Willem

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox