Politieke column

Hennie van der Most: 'Ik kies voor doen'

  Column

Hallo Willem,

Nog enkele weken en dan zit mijn raadsperiode van acht jaar erop. We hebben vier jaar samen in de oppositie gezeten en daarvoor vier jaar samen (als partijen dan) in het college. En ja, dat bevalt wel beter. Deze verkiezingen moeten wat mij betreft zorgen voor een daadkrachtig VVD-college. Doen!

Ik ben altijd iemand geweest van handen uit de mouwen. Niet praten maar doen. Ondernemen. Ik heb na acht jaar gezien waar het beter kan maar ook gezien hoe ingewikkeld het is binnen het gemeentehuis.

Ik wil best met je meedenken over wat er allemaal beter kan in de landbouw maar ik denk dat de overheid daar maar een hele kleine rol in moet hebben. Gewoon het gras maaien, de borders onderhouden en de stoep onkruidvrij houden. Niks mis mee.

Bomen kappen en snoeien kost geld. Het meeste geld gaat nu zitten in geklets over de normen, het contract, klachten of het service level… Dat kan echt wel anders.

Ik denk dat de gemeente heel veel beter kan wanneer we het simpel houden. Een tak afzagen is niet ingewikkeld. Als hij boven een weg hangt moet je nadenken over veiligheid. Wat als hij afbreekt? Hoe regel ik dat het verkeer me niet omverrijdt als ik zaag? Maar verder blijft het een man of vrouw met een zaag.

Hetzelfde voor onderhoud verkeersborden. Voor al het geld dat is opgegaan aan het geklets hierover hadden alle bordjes in de gemeente al lang onderhouden kunnen worden. Schoonmaken, rechtzetten of vervangen. Is ook niet ingewikkeld. Kwestie van mensen met goed gereedschap op weg sturen in de wijken en doen!

Ik kies 21 maart voor doen. Anders dan de afgelopen vier jaar doen. Simpel doen, ondernemen, gericht op werk doen, betere zorg doen, gewoon afval ophalen doen, banen erbij doen, duurzaamheid doen. Dat doen. Doen waar inwoners behoefte aan hebben zonder bureaucratie.

Doe je mee?

Groet, Hennie

Meer berichten