Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Zozijn en meedoen

  Column

Dag Hennie,

Je laatste brief is een duidelijk pleidooi voor doen. Dat spreekt mij aan, als ondernemend en praktisch ingesteld persoon. En gelukkig ook heel veel andere inwoners.

Zo was ik afgelopen zondag bij de heropening van kledingbank ‘Goed’ in het Stadshuus in Lochem. Een mooi initiatief, waarbij vele vrijwilligers de handen uit de mouwen steken voor een mooi kledingaanbod voor inwoners die het financieel moeilijk hebben. En mocht je nog goede kleding over hebben: iedere maandagavond kun je die inleveren, tussen zeven en acht uur op het Stadshuus. Doen!

'Pleidooi voor doen'

Hennie, het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Mijn GroenLinks-collega’s Linda en Jolande waren bij de verkiezingsbijeenkomst van Zozijn. Raadsleden gingen in gesprek met mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen maakten duidelijk hoe belangrijk meedoen is, liefst met een echte baan.

Ook stelden ze de schrijnende vraag waarom de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. “Mijn uitkering wordt gekort en ik moet op elk dubbeltje letten en anderen hebben soms wel twee auto’s voor de deur staan!”

Als raadslid heb ik weinig invloed op iemands inkomen. Maar ik zal me ook in de nieuwe raadsperiode blijven inzetten voor goede sociale gemeentelijke regelingen. Zo moet het armoedebeleid toegankelijk en ruimhartig zijn, zodat bijvoorbeeld alle kinderen gewoon aan sport kunnen doen.

De mensen van Zozijn die met het openbaar vervoer komen, gaven aan vaak bang te zijn in het donker op de brug bij station Lochem. Die klacht hoor ik vaker. De nieuwe brug is waarschijnlijk pas in 2023 gereed. Ik denk dat noodverlichting een oplossing is. Dat lijkt mij een mooie eerste gezamenlijke actie straks voor de nieuwe gemeenteraad. Doen!

Een groene groet,

Willem (nummer 3 op de kieslijst bij GroenLinks)

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox