Logo berkelbode.nl


Opening expositie Ina Wolters: veel belangstelling

  Cultuur

LOCHEM - Wim van der Beek, onder meer kunstrecensent, begon zaterdag zijn openingswoord met een beschrijving van het begrip enthousiasme. En daarmee was de toon gezet. De zomertentoonstelling van de Stichting Dag Lochem met schilderijen en tekeningen van Ina Wolters straalt enthousiasme uit: verrukking, bezieling en geestdrift.

De expositie heeft de naam Landinwaarts meegekregen, want Ina laat zich inspireren door landschappen, ver weg, maar vaak ook heel dichtbij, rond haar huis in Klein Dochteren. "Landschap is een constant en consequent gegeven. Ina's werk ontstaat door een intensieve dialoog met het landschap, wat te zien is aan lichteffecten, vorm en kleur. Ze reist als het ware door haar schilderijen om de onbegrensde mogelijkheden van het schilderen te ontdekken en lokt ons haar werk binnen," aldus Wim van der Beek.

Ina Wolters is jarenlang bestuurslid geweest van de Stichting Dag Lochem. Nu zij haar creativiteit vooral richt op schilderen en tekenen, kon een oude wens van de stichting in vervulling gaan: een hele zomerexpositie gewijd aan Ina's werk.

Uitgeverij Het Huis met de drie Gedichten heeft ter gelegenheid van deze tentoonstelling een boekje samengesteld met werk van Ina Wolters. Zij kreeg tijdens de opening het eerste exemplaar uitgereikt.

Hierna vertolkten Rien Wulffraat, piano, en Jeroen den Herder, cello, op speciaal verzoek en zeer ingetogen 'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pärt.

De tentoonstelling Landinwaarts is tot 13 augustus te zien in de Grote of Gudulakerk te Lochem; dinsdag t.m. vrijdag van 13.00 - 16.00 uur, zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Toegang is gratis. Het boekje met werk van Ina Wolters is verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink aan de Markt.

reageer als eerste
Meer berichten