Werk van Jo Huijsman; Gevangen natuur. Foto: PR
Werk van Jo Huijsman; Gevangen natuur. Foto: PR

Atelierroute Berkelland tijdens Pinksterweekend

Cultuur

BERKELLAND – Wandelen of fietsen door de Achterhoek in het karakteristieke coulisselandschap. De bossen, velden, glooiende terreinen, afgewisseld met idyllische plekjes waar de Berkel zich langs prachtige watermolens slingert. Liefhebbers kunnen al dat natuurschoon combineren met kunst. In het Pinksterweekend op zondag 5 juni en maandag 6 juni zetten Berkellandse atelierhouders de deuren open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

In het Kulturhus (Nieuwe Weg 5 in Ruurlo) is op beide Pinksterdagen, ook van 11.00 tot 17.00 uur, een overzichtstentoonstelling te bezichtigen. Het routeboekje dat 2,50 euro kost is hier, bij alle ateliers en bij de VVV’s in de kernen van Berkelland te koop. De KunstKring Ruurlo tekent voor de organisatie van de atelierroute.

Onderweg kan men onder andere een atelier aan de Visschemorsdijk bezoeken aan de buitenrand van Neede. In en rondom de boerderij en het atelier van Jo en Henk Huijsman geniet de bezoeker niet alleen van de fraaie locatie en de natuur, maar ook van de kunstwerken van gastvrouw en textielkunstenares Jo Huijsman, van het subtiele en uiterst verfijnde werk van schilderes Inge Zwolle en het robuuste, gelaagde abstracte werk van Heleen Posthumus. En verder kunnen de belangstellenden zich laten verrassen door de ingenieuze keramiek-werken van gastheer Henk Huijsman, die her en der zichtbaar zijn. Al met al een bijzondere locatie, waar heel veel te zien is op 5 en 6 juni. 

Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring.

www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode