Jaap Boot van Scouting Nederland overhandigt Reinie van den Vlekkert het Gouden Hert met de hulp van een welp. Foto: PR
Jaap Boot van Scouting Nederland overhandigt Reinie van den Vlekkert het Gouden Hert met de hulp van een welp. Foto: PR

Afscheid van Reinie van den Vlekkert bij Scouting Kompasnaald

Cultuur

GORSSEL - Zaterdag 25 juni 2022 was het dan eindelijk zover. Het afscheidsfeest van Reinie van den Vlekkert, dat door corona was uitgesteld, kon eindelijk doorgaan. Met speciaal vervoer naar het clubhuis aan de Kwekerijweg waar ze feestelijk onthaald werd door de bladbloazers van muziekvereniging De Harmonie Gorssel-Eefde.

Voorzitter Peter sprak Reinie na de opening van de welpen en scouts toe. Vele functies heeft Reinie binnen de groep bekleed in haar scoutingloopbaan van ruim 50 jaar. Van leidster tot jarenlang voorzitster, ook heeft ze vele acties georganiseerd van Jantje Beton tot rommelmarkt. Voor vele activiteiten werden ook man Aard, dochters Suzanne, Astrid en Petra ingezet. Net als de schoonzonen. 

Scouting Kompasnaald besloot, als blijk van waardering voor bewezen diensten en betrokkenheid, om Reinie tot Erelid te benoemen. Jaap Boot van Scouting Nederland was aanwezig en sprak Reinie toe en reikte haar het waarderingsteken het Gouden Hert uit voor haar inzet als vrijwilliger van scouting. Henk Hietbrink sprak namens oudgedienden van Scouting IJsselgroep over een metafoor van een batterij, passende in een klok die de tijd weg tikt (wat ook het cadeau was).

Het verdere programma waren spelen rondom het clubhuis en in de kampvuurkuil een engeltje te paard maken. Ook waren er heerlijke poffertjes voor alle gasten. De feestelijke middag met Reinie als middelpunt werd afgesloten met een gezamenlijk warm en koud buffet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode