V.l.n.r:  Aad Sling, Hugolien Nobel en Herman Giesken wijzen de plek aan waar het scherm komt te staan. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r: Aad Sling, Hugolien Nobel en Herman Giesken wijzen de plek aan waar het scherm komt te staan. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Filmhuis Lochem zoekt de open lucht op

Cultuur

LOCHEM - Filmhuis Lochem treedt op twee zaterdagen letterlijk naar buiten. Normaal zijn de films van het Filmhuis Lochem in de schouwburg te zien, maar door de zomerstop van de schouwburg gaat men voor het eerst de straat op. Op de zogenaamde kleine markt, Bierstraat, worden op de zaterdagen 23 juli en 20 augustus films vertoond.

Door Arjen Dieperink

Herman Giesken is programmeur bij het Filmhuis en Aad Slings heeft als programmeur veel ervaring bij het Jansstheater. Beide heren hebben zich verdiept welke films het beste tijdens de avonden kunnen worden getoond. De Bierstraat Buiten Bios, zoals Giesken en Slings het bestempelen kan alleen door de steun van de sponsoren: Gemeente Lochem, Stichting Hulpfonds De Berkel, Seesing Flex , Lochemse Ondernemers Vereniging, Pikeur en Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs .” Om een film voor het groot publiek te mogen tonen betaal je er ook flink voor. Je moet wel zo’n drieduizend euro neertellen“, laten de programmeurs weten. Maar dankzij de steun van de sponsoren is het mogelijk de films gratis te vertonen.
Hugolien Nobel van de Lochemse Ondernemers Vereniging is ook blij met het initiatief van het Filmhuis Lochem. “Wij zijn een van de organisaties die het steunen en wij hopen uiteraard op goed weer. Op de kleine markt moet ik nog in overleg met de horeca om langer open te blijven. Sommigen hebben het al toegezegd. Ik ben wel blij met de reuring die dit veroorzaakt.”

Fisherman’s Friends
Op zaterdag 23 juli is er de film Fisherman’s Friends, die gaat over een groep vissers uit Cornwall. In hun vrije tijd zingen ze graag zeemansliederen tot ze bekend worden bij het grote publiek. De film begint om 22 uur. Op zaterdag 20 augustus begint om 21 uur de film Yesterday. Een matige zanger ontdekt na een stroomstoring dat hij de enige persoon op aarde is die zich de Beatles kan herinneren. “Door sponsoring zijn de films gratis te bekijken. Wel adviseren wij een plek op een terras te reserveren of een eigen stoel mee te nemen”, laten de programmeurs weten. De films zijn geschikt voor alle leeftijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode