Een van de zwart-wit foto’s van de expositie. Foto: PR
Een van de zwart-wit foto’s van de expositie. Foto: PR

Foto-expositie Dirk Nijland: ‘En de boer, hij ploegde voort’

Cultuur

LOCHEM - ‘En de boer, hij ploegde voort…’ is de titel van de foto-expositie van Dirk Nijland (86) uit Laren in het Stadshuus in Lochem van 2 augustus t/m 30 september 2022.

In de hal op de eerste etage van het Stadshuus hangt een 50-tal zwart-wit foto’s van de broers Willem en Jan Dommerholt. Twee boeren die nog werkten op de manier zoals dat vroeger gebeurde.

Dirk maakte kennis met ze toen hij hen in de jaren 90 kwam helpen met de aardappeloogst. Dirk was van jongs af aan een begenadigd amateurfotograaf en had al diverse fotoprojecten op zijn naam staan. Hij vond de manier van werken van de gebroeders zo bijzonder dat hij ze een aantal jaren met de camera gevolgd heeft. Van de vele foto’s heeft Dirk een selectie gemaakt en die in zwart-wit afgedrukt. Dat geeft meer intensiteit aan weergave van het oude boerenleven.

De foto’s van de gebroeders Dommerholt hebben ertoe geleid dat Dirk Nijland in 1999 van de landelijke Fotobond het predicaat ‘Bond-Meester-Klasse’ verkreeg.

De expositie is te zien van 2 augustus t/m 30 september 2022 in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem. Eerste etage. Geopend op werktijden en zaterdagmiddag. Toegang gratis

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode