Bij de Larense Kermis hoort al jarenlang hetzelfde sfeertje van ‘kermis tussen de horeca’. Foto: PR
Bij de Larense Kermis hoort al jarenlang hetzelfde sfeertje van ‘kermis tussen de horeca’. Foto: PR

Laren gaat eerste weekend van september weer bruisen

Cultuur

LAREN - Ein-de-lijk! Dat zijn de woorden van de kermiscommissie op een donderdagavond in het hartje van Laren. Commissieleden Marcel Hekkelman, Eduard Wolf, Sander Vriezekolk en Anja Dijkerman zijn, namens de Larense Ondernemersvereniging, verantwoordelijk voor het organiseren van de Larense Kermis. Dit jaar kan het eindelijk weer plaatsvinden, van 2 tot 5 september gaat Laren weer bruisen!

De laatste jaren hebben ze regelmatig bij elkaar gezeten om te overleggen over de kermis, maar helaas tevergeefs. ”In 2020 hebben we samen met het bestuur van de ondernemersvereniging alle mogelijkheden bekeken om de kermis toch op een aangepaste manier door te kunnen laten gaan. Helaas ontdekten wij al snel dat dit onmogelijk was”, begint Marcel. “In 2021 was het al wat eerder bekend dat het organiseren simpelweg niet mogelijk was”, vult Eduard aan. “Maar dit jaar kan de Larense Kermis eindelijk weer doorgaan en is al het voorbereidende werk niet voor niets geweest.”

Nieuwe locatie
Bij de Larense Kermis hoort al jarenlang hetzelfde sfeertje van ‘kermis tussen de horeca’. Het was voor de organisatie wel even spannend of dit bekende sfeertje ook in 2022 weer terug zou komen, want Stegeman heeft haar deuren definitief gesloten. Maar na een aantal gesprekken met diverse partijen, hebben Harold en Frederike Reurslag van Witkamp aangegeven de locatie dit jaar te willen overnemen. “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Door de komst van de ‘de Tente’, die bij de kerk komt te staan, blijft de kermis een beetje bij het oude.

Een ultiem kermisgevoel
“Voor het traditionele kermisgevoel is het belangrijk dat er drie locaties zijn”, vertelt Frederike Reurslag van Witkamp Laren. “De derde locatie, ‘De Tente’, is een grote tent met ook vier dagen lang een prachtig programma. “Wij vinden het belangrijk om een divers muziekprogramma te hebben voor jong én oud. Daar investeren we ook flink in. Met de komst van de Tente zorgen we voor een muziekprogramma op maar liefst vier locaties. Van dj’s tot feestbands: alles komt voorbij!”

Kermis
Veel exploitanten hebben het moeilijk gehad in coronatijd. “Het vinden van nieuwe attracties wordt ieder jaar lastiger. Gelukkig heeft de kermiscommissie ook dit jaar weer een mooi aantal exploitanten weten te contracteren.

Ondernemer van het jaar
Ook dit jaar is er voor het derde jaar op rij tijdens het Anjagersbal op vrijdagavond de ‘Ondernemer van het jaar’ verkiezing. Dit jaar zijn de genomineerden: Anita Brouwer en Arjan Wesseldijk van ‘t Langenbaergh, Ronald van Haren van de VHL Groep en voor het derde jaar op rij Ingri Imenkamp van Ovii.

Kortom: alle facetten zijn ook dit jaar weer aanwezig om Laren te laten bruisen tijdens het eerste weekend van september. De commissie kan niet wachten en hoopt dat de Dorpsstraat ook dit jaar weer volstaat met mensen. Meer weten over het precieze programma? Kijk dan op de website van de Larense Kermis.


www.larensekermis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode