Na de onthulling van het bord 'Gemeentelijk monument' door wethouder Marja Eggink (r), werden de gerestaureerde graftomben ook onthuld. Foto: Arjen Dieperink
Na de onthulling van het bord 'Gemeentelijk monument' door wethouder Marja Eggink (r), werden de gerestaureerde graftomben ook onthuld. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Oude Begraafplaats tot gemeentelijk monument verklaard

Cultuur

LOCHEM – Afgelopen maandagmiddag was het een drukte van belang op de Oude Begraafplaats aan de Zutphenseweg. Zo’n 75 personen waren aanwezig om de plechtigheid bij te wonen. Namens de gemeente Lochem onthulde wethouder Marja Eggink-Meuleman het bordje met de tekst ‘Oude Begraafplaats Lochem. Gemeentelijk monument. 19-9-2022’. Daarna hielp zij Jan Huidink en Corry Burggraaf met de onthulling van drie gerestaureerde graftomben.

Door Arjen Dieperink

Corry Burggraaf is iemand van het eerste uur, toen de werkgroep Oude Begraafplaats in het leven werd geroepen. Jan Huidink is nu een van de vele gezichten die de huidige werkgroep bemand.

“Het is 25 jaar geleden dat de werkgroep van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem aan het werk ging om de Oude Begraafplaats te onderhouden. Er was voor die tijd nog sprake van dat hier huizen zouden worden gebouwd. Dit is mede door uw werkgroep en de inzet van anderen niet doorgegaan. De toegangspoort van de begraafplaats is al langere tijd als gemeentelijk monument verklaard. Vanaf vandaag geldt dit, dankzij uw inzet, ook voor de Oude Begraafplaats”, liet de wethouder weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode