Midwinterhoorngroep Lochem. Foto: Henk Kroeze
Midwinterhoorngroep Lochem. Foto: Henk Kroeze

Oefenen met de midwinterhoorn

Cultuur

LOCHEM – De voorbereidingen op een nieuw seizoen blazen op de midwinterhoorn gaat bij de Midwinterhoorngroep Lochem van start met oefenavonden, die vanaf 28 september gegeven worden.

De midwinterhoornklanken hoor je vooral in de Achterhoek en Twente in de adventsperiode op allerlei gelegenheden, zoals kerstmarkten en winterwandelingen. Al was het de laatste jaren vaak minimaal omdat de midwinterhoornblazers op festiviteiten niet konden blazen door de coronamaatregelen. Gelukkig ziet het er nu weer veel positiever uit.

Dat betekent dat er eind van de maand september al weer een begin wordt gemaakt met oefenen, eenmaal per week. Onder leiding van enkele erkende blazers, helpen zij elkaar om een riedel goede tonen te spelen.
In Lochem e.o. is de Midwinterhoorngroep Lochem een bloeiende vereniging en zij probeert zich op vele plekken zo goed mogelijk te presenteren. In een periode van zes weken hebben ze vaak een dertigtal mogelijkheden om georganiseerd te blazen, daarnaast blazen ze op eigen initiatief op zoveel mogelijk plekken in de regio.

Toch willen ze graag een grotere groep mensen bij de club. Ieder die zin heeft, kan een aantal keren meeblazen op de oefenavonden. Dit is kosteloos en een hoorn is niet direct nodig, er zijn een aantal hoorns die in bruikleen kunnen worden uitgegeven. Wie interesse heeft, kan ook via de vereniging hulp krijgen om een eigen hoorn te bouwen. Het is altijd een wens van iedere blazer om een eigen gebouwde hoorn te hebben. Ook deze lessen zijn gratis.

Wie interesse heeft, kijkt op de website van de Midwinterhoorngroep Lochem. Opgeven kan bij Henk Kroeze, 06 83711853.


www.midwinterhoorngroeplochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode