Frits Wits bezig met het versteken van de speeltrommel. Foto: PR
Frits Wits bezig met het versteken van de speeltrommel. Foto: PR

Nieuwe melodieën vanuit de Gudulatoren in Lochem

Cultuur

LOCHEM - Nu we het zomerweer achter ons hebben gelaten is het voor de beiaardier weer tijd om de speeltrommel in de Gudulatoren van nieuwe melodieën te voorzien. De beiaardier van de Gudulatoren te Lochem is, naast de wekelijkse bespelingen, ook verantwoordelijk voor de melodieën die elk kwartier vanuit de toren klinken. Op woensdag 19 oktober worden de oude melodieën verwijderd en nieuwe melodieën geprogrammeerd. Dit omvangrijke werk heet ‘versteken’. 

De deur van de toren staat die dag open, belangstellenden kunnen dus kijken hoe het versteken in z’n werk gaat. Vanuit de Stichting Gudula Cultureel heeft Frits Wits tientallen jaren belangeloos geholpen bij het versteken. Woensdag 19 oktober helpt hij voor de laatste keer. Alle reden om hem te danken voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap.

Ook deze keer worden de inwoners van de gemeente Lochem uitgenodigd om hun favoriete melodie aan te melden voor een plekje op de speeltrommel. Een melodie die wordt verstoken staat een half jaar op de speeltrommel en klinkt elk uur. Daarom moet zo’n melodie ijzersterk zijn, niet overbekend, maar wel herkenbaar.

“Bijzondere wensen, aanstekelijke melodieën, leuke ideeën, fantastische liedjes, of iets dat toch echt iedereen moet horen vanuit de toren?” Tot zaterdag 1 oktober 2022 kan dat worden doorgegeven.


beiaardlochem@gmail.com
Facebook: Beiaard Lochem
Post: Gudula Cultureel, Endepol 42, 7241 LG Lochem

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode