Er wordt druk geoefend, ook op verschillende danspasjes. Foto: Arjen Dieperink

Er wordt druk geoefend, ook op verschillende danspasjes. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

75-jarig TOP viert jubileum met voorstelling ‘TOPPOURRI’

Cultuur

LOCHEM - In het Jansstheater aan de Emmastraat is het een drukte van belang. De ene dans na de andere wordt er geoefend, afgewisseld door Lochemse cabareteske scènes. “De stem moet van onderuit komen.“ Regisseur Elly Janssen geeft een van de acteurs een aanwijzing. Alle aanwezigen zijn amateurs, maar eigenlijk doen ze niet onder voor profs. Het zijn leden van de toneelvereniging Tot Ons Plezier, beter bekend onder de naam TOP.

Door Arjen Dieperink

Op 8 en 9 oktober viert TOP theatergroep Lochem het 75-jarig bestaan. En hoe kan het ook anders dat men bij deze mijlpaal stil staat met een potpourri. Een gevarieerde jubileumvoorstelling, met eenakters, monologen, zang, dans en Lochemse cabareteske scènes. Al enkele weken oefenen de elf acteurs twee keer in de week. Het idee van de voorstelling komt van Elly Janssen. TOP brengt het op de planken onder de naam TOPPOURRI. Er zitten veel momenten van herkenning in het stuk. Voor de pauze zijn er twee eenakters en na de pauze wordt met inachtneming van enkele vaste punten, geïmproviseerd. Hierop is flink gerepeteerd. Maar de tweede helft van de eerste voorstelling op zaterdag kan dus anders verlopen dan de tweede voorstelling op zondag. 

Oprichtster
De 93-jarige Lenie Brinkman-ter Schegget is begin dit jaar in het woon- en zorgcentrum De Molenberg in Groenlo door TOP in het zonnetje gezet. Zij is een van de oprichters van de toneelvereniging en was vanaf het eerste uur onafgebroken lid. Als haar gezondheid het toelaat zal zij aan het begin van de jubileumvoorstellingen iets over het ontstaan van TOP vertellen.
De voorstelling op zaterdag 8 oktober in de schouwburg Lochem begint om 20 uur. Zondag 9 oktober is de aanvang 15 uur. In de voorverkoop kosten de kaarten 12,50 euro (kinderen 6,50) en bij de entree 15 euro (kinderen 7,50).


www.toplochem.nl
www.jansstheater.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode