Jaap Robben. Foto: Stephan Vanfleteren
Jaap Robben. Foto: Stephan Vanfleteren

Eerste Maandagavond van de bieb met Jaap Robben

Cultuur

LOCHEM - Muziek en literatuur gaan hand in hand tijdens de Maandagavond van de bieb. Schrijver Jaap Robben bijt het spits af op maandag 28 november. Terwijl hij zijn nieuwe boek ‘Schemerleven’ beschrijft, is er tussendoor muziek van zangeres Noa Nieuwenkamp en Stan Molenaar op de piano. Beide zijn studenten van het conservatorium ArtEZ Zwolle.

Het boek ‘Schermerleven’ verscheen in september 2022. In het kort: ‘Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf.’ Meer wetenswaardigheden vertelt Jaap zelf tijdens de Maandagavond van de bieb. De studenten van ArtEZ zorgen voor toepasselijke muziek deze avond.

Deze avond vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de Schouwburg Lochem. Kosten 15 euro. Aanmelden via https://graafschapbibliotheken.op-shop.nl/3990/maandagavond-van-de-bieb-jaap-robben/28-11-2022

De Maandagavond van de bieb is een samenwerking tussen de Schouwburg Lochem, Boekhandel Lovink en Graafschap bibliotheken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode