Terwijl Gijs van Woerkom op zijn midwinterhoorn blaast, kijkt Eduard Besselink goedkeurend toe. Foto: Arjen Dieperink
Terwijl Gijs van Woerkom op zijn midwinterhoorn blaast, kijkt Eduard Besselink goedkeurend toe. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Midwinterhoornblazers luiden Advent in

Cultuur

LOCHEM - Wandelaars die tegen het eind van de zondagmiddag over de Enk in Lochem liepen werden verrast door een dertiental midwinterhoornblazers. De blazers behoren tot de Midwinterhoorngroep Lochem die zes weken achtereen aan het oefenen zijn geweest om vanaf de eerste Adventszondag te gaan blazen.

De midwintergroep Lochem is een van de circa 25 midwinterhoorngroepen die in Gelderland actief zijn. De Lochemse groep is volgens eigen zeggen een van de oudste Midwinterhoorngroepen van de provincie Gelderland.
Zondag was de eerste Adventszondag. De blazers hadden zich in groepjes van twee opgesteld in op de Hoge Enkweg/Hessenweg. Van boven bekeken stonden ze in een groot vierkant, iedere groep op een tiental meters van de anderen. Om toerbeurt blies een van de groepsleden waarop de volgende groep, met de klok mee, het blazen beantwoorde.
Op 4 december is de Midwinterhoorngroep vanaf 15 uur te beluisteren op de Borkeld, parkeerplaats Markelo. Het eerste optreden in Lochem is tijdens de Kerstmarkt Hogeweiden, van 14 tot 16 uur.


www.midwinterhoorngroeplochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode