Toneelvoorstelling n00b speelt n00b met o.a. Isabelle Kafando en Laura Bakker. Foto Mark Engelen
Toneelvoorstelling n00b speelt n00b met o.a. Isabelle Kafando en Laura Bakker. Foto Mark Engelen Foto Mark Engelen

Toneelvoorstelling n00b speelt n00b in Schouwburg Lochem

Cultuur

LOCHEM - Op 27 januari staat in Theater Schouwburg Lochem de toneelvoorstelling n00b speelt n00b met o.a. Isabelle Kafando en Laura Bakker. Het duo n00b beleefde afgelopen zomer een droomdebuut. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die onregelmatig wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK, voor het meest veelbelovende talent. Ook wonnen ze dat jaar (2021) het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst.

Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. 

Isabelle: ‘De combinatie van cabaret en muziek is iets wat heel erg bij ons past. We zijn niet zo conventioneel, we doen op het podium vooral wat we leuk vinden, dus ook beats maken en rappen.’ Hun inspiratie halen ze onder meer uit realityseries en cringe video’s op TikTok. Laura: ‘Het is toch fantastisch dat mensen een video maken en zichzelf dan heel serieus nemen. Dat is bijna aandoenlijk.’

Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.


schouwburglochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode