Tessa de Loo. Foto: Anke van der Meer
Tessa de Loo. Foto: Anke van der Meer

Schrijver Tessa de Loo te gast in Gorssels Kunstcafé

Cultuur

GORSSEL - Op dinsdag 6 juni is schrijver Tessa de Loo te gast in het Gorssels Kunstcafé dat gehouden wordt in Eetcafé De Hoek aan de Joppelaan 5in Gorssel. Sonja van der Chijs gaat met haar in gesprek over haar passie voor het schrijverschap en in het bijzonder het ontstaan van haar nieuwe boek. Aanvang: 16.00 uur.

Tessa de Loo, bekend van onder andere de roman De Tweeling, vertaald in 24 talen en verfilmd, verruilde middenin coronatijd haar geliefde Portugal voor Nederland. Drie jaar lang werkte zij continu aan haar nieuwe roman De stad in je hoofd. Het boek is beangstigend actueel als wij kijken naar wat er op dit moment in de oorlog in Oekraïne gebeurt.

De stad in je hoofd begint bij hoofdpersoon Twan die op 8-jarige leeftijd een bombardement in de Tweede Wereldoorlog op zijn stad meemaakt. Het boek neemt ons daarna mee in zijn gedachtegang hierover: van kind tot volwassen man en de impact die deze gebeurtenis op zijn hele leven heeft. Een boek vol liefde en oorlogstrauma tegen het decor van een eeuwenoude stad. Daarbij beschrijft Tessa de Loo ook treffend hoe Nederland er toen uitzag en moderniseerde: de kruidenierswinkel die ineens supermarkt werd. De stadsvernieuwing: een strijd waarbij schilderachtige panden plaats moesten maken voor nieuwbouw.

Na afloop is Tessa de Loo aanwezig om haar boek (voor iedereen) te signeren. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunstkring zijn hartelijk welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeenkomst is het mogelijk samen te eten en na te praten aan een lange tafel (voor eigen rekening). Hiervoor kan men zich tijdens de bijeenkomst opgeven. Zie ook www.gorsselsekunstkring.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode