Stef Kreymborg. Foto: PR
Stef Kreymborg. Foto: PR

Kunstenares Stef Kreymborg te gast bij Gorsselse Kunstkring

Cultuur

GORSSEL - De Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert iedere eerste dinsdag van de maand het Gorssels Kunstcafé in Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel. Op 3 oktober zal Stef Kreymborg, een veelzijdig kunstenares uit Zutphen, haar verhaal delen en in gesprek gaan met moderator Marije Alma. Aanvang 16.00 uur.

Het basisprincipe van haar beeldende werk is het vermenigvuldigen van een enkel gegeven tot een groter geheel. In deze verzamelingen verkent ze de spanning tussen orde en wanorde, uniformiteit en diversiteit, zoals dit wonderlijk samengaan van regelmaat en oneindige variatie al eeuwenlang door de natuur wordt voorgedaan.

Een ander onderzoeksthema in haar kunst is de dynamiek tussen massa en individu. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is haar langdurige project genaamd ‘de Klaagmuur van eenzame sokken’. Dit werk, dat reisde van de Tweede Kamer in Den Haag met vele tussenstops naar China en New York, is opgebouwd uit talloze weessokken die samen een footprint van onze samenleving vormen. In haar prachtige atelier met uitzicht op de IJssel is haar werk op dit moment wat bescheidener van formaat en neemt een meer ruimtelijke dimensie aan. 

Voor de bijeenkomst op 3 oktober zijn niet alleen leden van de Gorsselse Kunstkring uitgenodigd; iedereen is welkom in Eetcafé de Hoek. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en de toegang is kosteloos, hoewel een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en bestaat de optie om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen, op eigen kosten. Meer informatie: www.gorsselsekunstkring.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode