Kunstenares Bettina Regeling-Cabrera bij haar werk: beschilderde veren. Foto: PR
Kunstenares Bettina Regeling-Cabrera bij haar werk: beschilderde veren. Foto: PR

Bijzonder schilderwerk in hal Trefpunt

Cultuur

GORSSEL - In de hal van SCC ’t Trefpunt hangt sinds jaar en dag een regelmatig veranderende tentoonstelling van allerlei kunstvormen. Deze werd half november weer vernieuwd. Ruim 20 werkstukken – voornamelijk beschilderde veren – van  kunstenares Bettina Regeling-Cabrera  zijn dan bij ’t Trefpunt Gorssel te zien. 

Bij binnenkomst in de hal en de gemeenschapsruimte van ’t Trefpunt kan het de bezoeker moeilijk ontgaan dat de muren deze keer zijn aangekleed met iets speciaals: fraai ingelijste, beschilderde vogelveren. Het is At Flierman, verantwoordelijk voor de exposities, gelukt om deze aparte kunstvorm te vinden om in de hal van ’t Trefpunt ten toon te stellen. Bettina: “Ik sta altijd open voor het gebruik van nieuwe technieken en materialen. Mijn liefde voor het schilderen en het aangaan van nieuwe uitdagingen hebben me tot deze bijzondere vorm van kunst gebracht”, aldus Bettina. “Het geheim van beschilderde veren is ‘geduld hebben’. De veren zijn niet voorbereid of geplakt, dus helemaal ‘naturel’. Met een heel dunne penseel en eindeloos geduld wordt de verf heel voorzichtig op de veer aangebracht. Het uitoefenen van druk of het eerst maken van schetsjes is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar”.

Kunstenares Bettina Regeling-Cabrera werd in 1970 geboren in Asunción, hoofdstad van Paraguay, Zuid-Amerika en studeerde daar af als architect. Ook bekwaamde zij zich in het schilderen met olieverf, aquarelleren, het mengen van kleuren en het tekenen met houtskool. Ook allerlei bijzondere technieken heeft zij zichzelf aangeleerd, zoals het vervaardigen van kunstvoorwerpen in koud porselein, handgemaakte en handgesneden kaarsen en objecten voor kinderen. Ze won diverse prijzen voor haar schilderijen en ontwerpen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode