Barend Jan Schrieken. Foto: Evert van de Worp

Barend Jan Schrieken. Foto: Evert van de Worp

Fotografie Evert van de Worp

Bergkwartier centraal in Gorssels Kunstcafé

Cultuur

GORSSEL - Uit respect voor de goedheiligman organiseert de Gorsselse Kunstkring het Kunstcafé ditmaal niet op de eerste maar op de tweede dinsdag van de maand. Te gast op 12 december is directeur van de NV Bergkwartier, Maatschappij tot Stadsherstel in Deventer, Barend Jan Schrieken. Moderator Marcel Schoemaker gaat met hem in gesprek.

De NV Bergkwartier in Deventer is opgericht in 1968 en bezit circa 200 historische panden, vrijwel allemaal rijksmonumenten, in en rond de historische binnenstad van Deventer. Barend Jan Schrieken is er sinds 2018 directeur. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij het Nationaal Restauratiefonds. Barend Jan: “Al sinds mijn afstuderen aan de TU Delft bij de Rijksdienst voor Monumentenzorg heb ik een passie voor monumenten. In mijn rol als directeur van de NV Bergkwartier draag ik graag bij aan de maatschappelijke waarde van de monumentale panden in Deventer.”
Barend Jan Schrieken zal zijn toehoorders meenemen door het boeiende verhaal van het Bergkwartier. Met de spannende start van de NV toen er voor de zwaar beschadigde naoorlogse Deventer wijk ook andere plannen op tafel lagen. Over waar het cultuurhistorisch besef van een aantal particulieren uiteindelijk toe leidde. En hoe nu, bewoners en bezoekers, het behouden culturele erfgoed weten te waarderen.

Voor de bijeenkomst op 12 december zijn niet alleen leden van de Gorsselse Kunstkring uitgenodigd; iedereen is welkom in Eetcafé de Hoek. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en de toegang is kosteloos, hoewel een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en bestaat de optie om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen, op eigen kosten. Meer informatie op de website.


www.gorsselsekunstkring.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode