Rose, Nordisk Film
Rose, Nordisk Film Martin Dam Kristensen

Deens feelgood drama Rose bij Filmhuis Lochem

Cultuur

LOCHEM - Filmhuis Lochem vertoont op dinsdagavond 12 december in de Schouwburg Lochem de film Rose, een hartverwarmend verhaal over liefde en zorg voor elkaar ondanks onderlinge verschillen. 

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Ellens zus Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen.
Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en haar man Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis.
Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). De film was dit jaar in Denemarken al een enorm box-office succes.
De film begint om 20 uur en de schouwburg gaat om 19 uur open. Kaarten kosten online 10 euro en aan de kassa 10,50 euro.


www.schouwburglochem.nl/filmhuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode