Een wervelend midwinterfeest voor de donkere dagen. Beeld: PR
Een wervelend midwinterfeest voor de donkere dagen. Beeld: PR

Vocaal Ensemble Lochem treedt op in de show ‘Sneeuwbeesten’

Cultuur

LOCHEM - Maartje & Kine komen naar Lochem met het wervelende midwinterfeest Sneeuwbeesten. Het hypermuzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met het Vocaal Ensemble Lochem. Samen nemen ze het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op 13 december om 20.00 uur te zien in de Lochemse Schouwburg.

 In Sneeuwbeesten doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid, spreek uit: joéh-le-húú-gèh) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest.

In Lochem delen Maartje & Kine het podium met het Vocaal Ensemble Lochem. Dit koor bestaat uit ruim 30 leden. Elk jaar geeft het koor één à twee klassieke concerten. Volgend jaar bestaat het koor 50 jaar. Dit wordt groots gevierd met een aantal feestelijke activiteiten, met als kers op de taart het jubileumconcert op zaterdag 23 november. Tijdens dit concert zullen onder meer het Gloria van Vivaldi en de Sint Jorismis van Herman Finkers worden uitgevoerd.

Tickets via www.schouwburglochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode