In de Kookloods begint de nieuwe cursus Koken van KunstKring Ruurlo. Foto: PR
In de Kookloods begint de nieuwe cursus Koken van KunstKring Ruurlo. Foto: PR

Verrassend koken en samen eten bij cursus Nynke Dolphijn

Cultuur

Ruurlo - In de Kookloods begint de nieuwe cursus Koken, onder leiding van Nynke Dolphijn, op maandag 26 februari. Deze cursus bestaat uit vier lessen.

De cursus koken die de KunstKring in het najaar organiseerde trok zoveel belangstellenden, dat er zelfs een wachtlijst ontstond. Daarom is de KunstKring blij om weer een cursus in de Kookloods aan te kunnen bieden. Want samen koken is gezellig en het is nog leuker wanneer men daarna, onder het genot van een glaasje wijn, alles samen op kan eten. De deelnemers ontkomen er niet aan om samen op te moeten ruimen en af te wassen, maar ook dat is gezellig en met vele handen snel gedaan. Nynke Dolphijn, ervaren keukenprinses en uitstekend docente staat garant voor een smakelijke middag waarbij men de kneepjes leert van verrassend koken.

In de Kookloods is alle apparatuur aanwezig die men nodig heeft om een heerlijke maaltijd te fabriceren. Ook zijn er moderne spullen die men nog nooit in handen heeft gehad. Nynke doet zelf de boodschappen en heeft de ingrediënten in huis om heerlijke gerechten te maken. Men hoeft dus niets mee te brengen, behalve een goed humeur. De kookcursus bestaat uit vier lessen, waarbij het een verrassing blijft welk thema centraal staat.

Dolphijn zet producten zoals seizoensgebonden, eventueel streekgebonden, bijpassende kruiden en specerijen op het menu. Verschillende kooktechnieken komen aan bod. Voor beginnende koks is er voldoende aandacht en de gevorderden leren wat tips en tricks. Voor deze wintercursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar haast is geboden, anders grijpt men naast de pot.

De lessen zijn op 26 februari; 4,18 en 25 maart. De kosten voor deelname bedragen 140 euro, voor vier lessen (inclusief maaltijd en twee consumpties). Aanmelden kan via de website van KunstKring Ruurlo onder het tabje cursussen. 

www.kunstkringruurlo.nl/cursussen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant