Pauline C de Bruijn in de expositieruimte van Atelier de School. Foto: www.inthepicture.nl

Pauline C de Bruijn in de expositieruimte van Atelier de School. Foto: www.inthepicture.nl

Expositie Atelier de School Gorssel

Cultuur

GORSSEL - De komende vier maanden is in Atelier de School op het Nijverheidsplein in Gorssel een nieuwe expositie, ditmaal van schilder Pauline C de Bruijn uit Epse.

Pauline (1967) komt uit een creatief nest: schilderen, ontwerpen, bouwen en musiceren. Ze groeide op in de bossen van Joppe. Na haar studie strafrecht en psychologie is ze opgeleid als mediator en begeleidde jarenlang mensen in conflictsituaties. Zuiver kunnen waarnemen is daarbij net als voor de schilder belangrijk. Ze volgde vioolbouwlessen in Utrecht en (portret-)schilderlessen in de stijl van de oude meesters bij Sylvia van Opstall.  

Haar schilderijen zijn beelden die intrigeren, die rust geven of een gevoel van herkenning. Een ingrijpende verandering in haar gezondheid gaf een diepere laag aan haar schilderijen. Ze schildert wat haar raakt, geïnspireerd door figuren en spiralen uit de natuur waarbij licht en beweging een terugkerend thema zijn. Sinds enkele jaren ook portretten. 

In haar werk neemt de zwaan een bijzondere plek in: ‘het lelijke jonge eendje’ en de kracht en gracieuze schoonheid van de volwassen zwaan staan symbool voor de bestemming die ieder mens in zijn leven zoekt.

De schilderijen zijn tot eind juli te zien in Atelier de School, Nijverheidsplein 3a in Gorssel. Openingstijden: iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant