De ochtend staat in het teken van Koningsdag spelen voor de jeugd. Foto: PR
De ochtend staat in het teken van Koningsdag spelen voor de jeugd. Foto: PR

Koningsdag in Laren: spelletjes, vrijmarkt en meer

Cultuur

LAREN - Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. Ook dit jaar organiseert Laren & Oranje op deze dag weer diverse leuke activiteiten. De ochtend staat in het teken van Koningsdag spelen voor de jeugd in en om de Braninkhal. Laren & Oranje organiseert dit samen met vele vrijwilligers. 

Om 10.00 uur zal een afgevaardigde van de gemeente Lochem deze dag openen bij Witkamp. Na het Wilhelmus gaat de optocht achter muziekvereniging Apollo aan naar de Braninkhal. Daarna beginnen de spelletjes. De spelletjes zijn verdeeld in onderbouw en bovenbouw. Natuurlijk zijn er ook weer een aantal spelletjes voor de peuters en is de ‘eigen koningin’ met de grabbeljurk weer aanwezig. 

Vrijmarkt
De vrijmarkt vindt plaats rondom ’t Langenbaergh en in de Huenderstraat van 13.30 tot 16.00 uur. Het gedeelte voor de vrijmarkt is afgezet met dranghekken. Opbouw vanaf 13.00 uur. Iedereen mag op deze dag vrij spulletjes en/of eten verkopen. Of bijvoorbeeld muziek maken, iets demonstreren en daar nog geld voor vragen ook. Voor een leuke verkoopplek moet zelf gezorgd worden, bijvoorbeeld een tafeltje, parasol of kleedje.

Laren & Oranje heeft er ook weer voor gezorgd dat er allerlei leuke activiteiten en spelletjes te doen zijn. Zo is er een springkussen en kan je je laten schminken door de dames van de Speel-o-theek. Er zullen diverse leuke spelletjes staan om samen te spelen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant