Bernard Hulsman, redacteur en auteur van NRC Handelsblad. Foto: Bernard Hulsman
Bernard Hulsman, redacteur en auteur van NRC Handelsblad. Foto: Bernard Hulsman

Lezing Gorsselse Kunstkring door redacteur NRC

Cultuur

Lezing Gorsselse Kunstkring door redacteur NRC

GORSSEL -  Op donderdag 23 mei 2024 zal Bernard Hulsman, redacteur en auteur van NRC Handelsblad, een boeiende lezing geven bij de Gorsselse Kunstkring. Het onderwerp van de lezing, getiteld ‘Het verhaal van de twee vierkanten’, belicht de invloedrijke samenwerking tussen Theo van Doesburg en El Lissitzky, twee belangrijke figuren in de kunstgeschiedenis.

De lezing vindt plaats in Residentie De Roskam, gelegen achter restaurant Loetje aan de Hoofdstraat 26 in Gorssel. De aanvang is om 19.30 uur en de zaal opent om 19.00 uur. In deze lezing zal Hulsman laten zien hoe Van Doesburg en Lissitzky, als oprichters van De Stijl en pioniers van de Russische constructivistische beweging, een eeuw geleden de kunstwereld transformeerden.

Bernard Hulsman, die sinds 1990 redacteur is bij NRC Handelsblad en al decennialang schrijft over architectuur, beeldende kunst en geschiedenis, zal het geheim achter het succes van het ‘Nederlands-Russische vierkant’ onthullen. Tevens werkt hij aan een boek over de artistieke uitwisselingen tussen Nederlandse en Russische kunstenaars en architecten in de periode 1918-1940.

De Gorsselse Kunstkring organiseert acht keer per seizoen een lezing in Gorssel. Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden zijn welkom voor 10 euro per persoon per lezing, contant te voldoen aan de zaal. Jongeren onder 18 jaar gratis toegang, zie voor meer informatie de website.


gorsselsekunstkring.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant